Nieuws

Zege Quick’20 op Rohda Raalte waardig afscheid Ryan Snelders

zondag 26 mei 2024 - 1e selectie


Quick’20 won zaterdag zeer knap met 2-0 van Rohda Raalte, waardoor Ryan Snelders een waardig afscheid kreeg. Toch verliet de ploeg behoorlijk gehavend het veld door twee zware blessures van Mike Tanke en Cas Goorhuis Oude Sanderink. Hieronder het laatste verslag van Gerard Rake van deze competitie. “Ik vond het weer een eer om de voorbeschouwingen en verslagen te mogen schrijven en zal dat ook komend seizoen met plezier blijven doen”, aldus Gerard.

Quick’20 begon sterk aan de wedstrijd en was eigenlijk over de volle 90 minuten de betere ploeg. Wel kreeg het al in de 7e minuut een behoorlijke domper te verwerken door het uitvallen met een blessure aan de enkelbanden van Mike Tanke. Zijn vervanger Cas Goorhuis Oude Sanderink was nog ongelukkiger. Hij viel in de 37e minuut uit en werd per brancard van het veld gebracht. Hij brak zijn sleutelbeen nadat hij verkeerd terecht kwam na een poging tot koppen.

Dit alles verhinderde niet dat Quick’20 behoorlijke kansen had op een doelpunt. Telkens werd de beslissende zet na prima aanvallen op een haar na gemist door Cas, Peter en Ryan. In de slotminuut van de eerste helft kreeg Quick’20 haar verdiende loon. Een assist van Luuk Geelen werd door een halve omhaal van Bart Huyts schitterend bekroond: de bal viel in de linker bovenhoek (1-0).

Na rust begon Quick’20 ook goed. In de 49e minuut werd Luuk onreglementair onderuit gehaald in het strafschopgebied. Natuurlijk mocht aanvoerder Ryan Snelders de penalty nemen en hij schoot die onberispelijk in (2-0).

Ryan kreeg in de 71e minuut een publiekswissel. Na 11 seizoenen stopt hij bij Quick’20 na totaal 352 wedstrijden in het eerste elftal. Saillant detail is dat hij niet alleen scoorde in zijn laatste wedstrijd, maar ook bij zijn debuut tegen Hilversum op 23 april 2012 in de Topklasse.

Het laatste deel van de wedstrijd leek wat op zomeravondvoetbal. Wel speelde Quick’20 zeer solide en kwam de zege geen moment in gevaar. Quick’20 eindigde door deze winst op een keurige 9e plek in de vierde divisie en het vertoonde spel en de kwaliteit van de selectie leren dat er komend seizoen nog meer mogelijk is.

Excelsior’31 werd kampioen en promoveert naar de derde divisie.  Rohda Raalte, Scherpenzeel en AZSV maken zich op voor de nacompetitie met mogelijk promotie naar de derde divisie. Buitenpost en Longa’30 spelen ook nacompetitie, maar dan voor handhaving in de vierde divisie. Be Quick 1887 en Pelikaan S zijn rechtstreeks gedegradeerd naar de 1e klasse.

Vierde divisie D. Quick’20 – Rohda Raalte 2-0 (1-0) Score: 44. Bart Huyts 1-0, 51. Ryan Snelders 2-0.

Quick’20: : Justin Juffer, Yannick Heskamp, Wout Droste, Bart Huyts, Tim Zwienenberg, Ryan Snelders (71. Furkan Akova) , Daan Oude Veldhuis, Mike Tanke (7. Cas Goorhuis Oude Sanderink, 37. Bas Nijhuis), Luuk Geelen (71. Jord Oude Elferink), Peter Ilia (46. Thomas Bosch), Lars Getkate.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube