Nieuws

Quick’20 wil eerste seizoen in de vierde divisie graag goed afsluiten

vrijdag 17 mei 2024 - 1e selectie


Er resten Quick’20 nog twee duels: morgen uit naar de nummer 6 Berkum en 25 mei de laatste wedstrijd thuis tegen de nummer 3 Rohda Raalte.VV Berkum

haalde op 1 december 2023 haar eerste uitzege van dit seizoen op het kunstgras van Quick’20. Het werd 1-2 in een goede wedstrijd, waarin Quick’20 verzuimde de eerste 20 minuten toe te slaan. Volgens de eigen supporters had Quick’20 minimaal een gelijkspel verdiend terwijl ze bij Berkum vonden dat ze ruimer hadden
moeten winnen. Altijd mooi die twee verschillende zienswijzen van de ‘kenners’ langs de lijn. ‘Berkum ontvangt bekerwinnaar Quick’20’ is de titel van de voorbeschouwing op de website van de thuisclub. En verder onder andere: ‘De Oldenzalers pakten een week geleden een prachtige prijs door het winnen van de Districtsbeker Oost, waarmee ze de opvolger van VV Berkum werden’.

‘Quick ’20 heeft een prima ploeg, maar net als wij hebben ze wat wisselende resultaten’, vertelt Berkum-spits Lars Miedema op die site. ‘Wij gaan er natuurlijk wél voor, want we willen het in deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen goed afsluiten. De laatste weken hebben we laten zien dat we tegen goede ploegen punten kunnen pakken.’ Mooie complimenten voor Quick’20 dat morgen wil winnen om de zure smaak van de thuisnederlaag van vorig jaar wat weg te kunnen spoelen.
Quick’20 speelt ook graag tegen goed voetballende teams waar Berkum er zeker ook eentje van is.

Officieus is Quick’20 veilig met 35 punten, de nummers 13 en 14 Buitenpost en Longa’30 kunnen met 6 punten achter nog op evenveel
punten komen, in dat geval beslist eerst het doelsaldo dat nu ruim in het voordeel van Quick’20 is. Ook spelen de concurrenten tegen teams die in de gevarenzone zitten of nog een (vervangende) periodetitel kunnen halen. Buitenpost tegen VVOG en TVC’28 en Longa’30 tegen AZSV en VVOG.

VVOG kan de laatste duels veel bepalen voor de eindstand onderin. Vorige week werd er al gewonnen bij nummer 12 Heino, morgen komt
Buitenpost op bezoek en dan spelen ze uit bij Longa’30. Teveel naar beneden kijken is nooit goed en twee wedstrijden voor het einde van de competitie zou het niet nodig moeten zijn omdat er gemiddeld genomen redelijk is gevoetbald door Quick’20, alleen kwam dat niet altijd tot uiting in het behaalde aantal punten. Van Berkum en Rohda R. verloor Quick’20 in de heenronde, het zou een mooie bekroning zijn op dit seizoen als de bekerwinnaar van 2024 nog wat punten erbij sprokkelt.

De laatste twee competitiewedstrijden beginnen allemaal om 18.00 uur! VV Berkum speelt op sportpark “De Vegtlust” aan de Boerendanserdijk 53-55 te Zwolle.
(vanuit de richting Raalte de N35 door tot bij het stadion van PECZwolle, dan rechtsaf en na tankstation aan de linkerkant volgt de ingang van het sportpark).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube