Nieuws

Quick’20 is met gelijkspel tegen DETO officieus veilig

maandag 13 mei 2024 - 1e selectie


Quick’20 speelde drie wedstrijden in zeven dagen en dat was zaterdag duidelijk te zien in het thuisduel tegen DETO. Desondanks pakte Quick’20 een punt en is daarmee met nog twee duels te gaan officieus veilig.

 

Alle accent was vorige week gelegd op de bekerfinale tegen Juliana’31 en die werd dan ook glorieus gewonnen. In de competitie was de score slechts 1 punt uit 2 duels. Noodgedwongen miste Quick20 zaterdag vijf basisspelers na de twee vorige zware wedstrijden, die een zichtbare wissel hadden getrokken op de conditie van veel spelers.

In de beginfase wilde  DETO het spel naar zich toe trekken. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af tussen de zestienmetergebieden. In de 28e minuut ging een fraaie lob van DETO net over de voor zijn doel staande Niels Ensink. In de 37e minuut kwam DETO toch op 0-1. Bas Postma kopte uit een strakke voorzet de bal knap tussen de palen.

Quick’20 ging op zoek naar de gelijkmaker, maar dat ging moeizaam. Toch lukte het vlak voor rust toen Peter Ilia goed doorzette en een mooie aanval bekroonde met een treffer, 1-1. In de 45e minuut had Quick’20 pech toen Daan Oude Veldhuis de bal tegen de paal kopte, terwijl de keeper al op het verkeerde been stond.

Na rust waren vooral in het eerste kwartier de beste kansen voor Quick’20. Lars Getkate miste in kansrijke positie toen hij alleen op het doel afging en Jesse Kip schoot over het doel. In de 58e minuut was er een niet te missen kans voor DETO op de voorsprong. Keeper Niels Ensink voorkwam een doelpunt met een formidabele redding en sloeg de bal over de achterlijn tot corner.

Al met al was het een matige wedstrijd waarin beide teams niet hun normale niveau haalden en tevreden leken met één punt. Quick is met dit gelijkspel officieus veilig met zes punten voor op de nacompetitieplekken 13 en 14 en heeft een beter doelsaldo dan de naaste concurrenten. DETO staat elfde, twee punten boven de streep.

Op zaterdag 18 mei speelt Quick’20 uit tegen Berkum en een week later volgt de laatste wedstrijd thuis tegen Rohda R. Alle duels beginnen in de laatste 2 speelrondes om 18.00!

Vierde divisie D. Quick’20 – DETO 1-1 (1-1) Score: 36. Bas Postma 0-1, 43. Peter Ilia 1-1.

Quick’20: Niels Ensink, Furkan Akova, Ryan Snelders, Bart Huyts, Wout Droste (83. Yannick Heskamp), Luuk Geelen (74. Tim Zwienenberg), Cas Goorhuis Oude Sanderink (64. Mike Tanke), Daan Oude Veldhuis, Thomas Bosch (46. Jesse Kip), Peter Ilia, Lars Getkate (64. Frank Eulderink).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube