Nieuws

Quick’20 pakt de beker in geweldige entourage

donderdag 9 mei 2024 - 1e selectie

Wat een geweldige entourage om in te spelen op de gedenkwaardige woensdagavond 8 mei en dan ook nog met de dik verdiende 4-2 zege op Juliana’31 huiswaarts te keren.

Quick’20 begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase een paar kleine kansen. Het gevaar van Juliana’31 kwam vooral bij ingooien van de linksbuiten,die voor de goal werden geworpen, maar achterin bij Quick’20 stonden de ijzersterke centrumverdedigers Yannick Heskamp en Bart Huyts die alle ballen weg kopten. In de 21e minuut kopte Huyts de 1-0 binnen voor Quick’20 na de eerste van totaal drie assists van Luuk Geelen.

Knappe redding

Even later kwam Quick’20 goed weg toen Juliana’31 op de paal schoot enkeeper Justin Juffer in de rebound knap redde.Quick’20 toonde in haar spel veel dreiging naar voren en was een paar maal dicht bij de 2-0. Die viel in de 34e minuut na een wonderschone combinatie van achteruit. Tim Zwienenberg gaf de bal diep op Luuk Geelen, die ter hoogte van de cornervlag de bal voorzette en Jesse Kip zette fraai zijn schoen eronder: 2-0.

Dat was ook de ruststand.

Snelle Lars Getkate

Na de hervatting had Quick’20 het even moeilijk en gaf het veel ruimte weg. In de 61e minuut scoorde Juliana’31 de aansluitingstreffer: 2-1. Juliana’31 werd daarna niet echt gevaarlijk en Quick’20 bepaalde weer het spelbeeld. In de 62e minuut volgde een keihard schot tegen de onderkant van de lat van Jesse Kip, deze actie had een doelpunt verdiend.

Invaller Lars Getkate ging in de 71e minuut op snelheid langs zijn tegenstander,maar zijn voorzet bereikte niet de vrijstaande Peter Ilia. Tim Zwienenberg kopte daarna fraai de 3-1 binnen na weer een assist van Luuk Geelen, zijn derde. Toen de 4-1 viel was het lot bezegeld voor Juliana’31. Lars Getkate was weer op snelheid en zette de bal voor op Jesse Kip, die zijn tweede treffer scoorde.

In blessuretijd, nadat de wedstrijd even stil had gelegen vanwege schermutselingen, scoorde Juliana’31 nog de 4-2.

Feest!

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los bij alles wat Quick’20 was in en om het veld. Zo ging Quick’20 voor het eerst in de clubhistorie met de felbegeerde beker naar  huis en werd er nog lang feest gevierd in het eigen clubgebouw.

Finale districtsbeker

Quick’20 – Juliana’31 4-2 (2-0)

Score: 22. Bart Huyts 1-0, 34. Jesse Kip 2-0, 61. Dirk Pijnenenburg 2-1, 79. Tim Zwienenberg 3-1, 81. Jesse Kip 4-1, 90+2 4-2.

Opstelling Quick’20: Justin Juffer, Tim Zwienenberg, Bart Huyts, Yannick Heskamp, Mike Tanke, Gijs Olde Scholtenhuis (80. Wout Droste), Daan Oude Velthuis, Luuk Geelen, Frank Eulderink ( 72. Lars Getkate) Jesse Kip, Peter Ilia (80. Cas Goorhuis Oude Sanderink).