Nieuws

Quick’20 verliest met 3-2 met jeugdig team van een nog jeugdiger Be Quick 1887

maandag 6 mei 2024 - 1e selectie


De hoofdmacht van Quick’20 speelt in zeven dagen tijd drie belangrijke wedstrijden. De eerste werd zondagmiddag volkomen onnodig met 3-2 verloren. Het vizier kan nu vol op de bekerfinale van komende woensdagavond tegen Juliana’31.

Het leek zo mooi toen Quick’20 al na twee minuten scoorde. Een dieptepass van Yannick Heskamp werd verder getikt door Cas Goorhuis Oude Sanderink naar Luuk Geelen die vol op snelheid de bal beheerst in de verste hoek schoot: 0-1. Daarna probeerde Quick’20 wel meer druk te zetten maar het was Be Quick 1887 dat via een snelle uitval in de zevende minuut de gelijkmaker maakte: 1-1.

Daarna bepaalde voornamelijk Be Quick 1887 het spel en moest Quick’20 op de hoede zijn voor de snelle uitbraken van de nummer 15 op de ranglijst. Wel was er in de 27e minuut een prima genomen vrije trap van Ryan Snelders op 20 meter van het doel die keurig door de goalie van Be Quick uit de bovenhoek tot corner werd gedoken. In de 33e minuut weer een prima aanval van de thuisclub, de bal verdween in de korte hoek achter Quick-doelman Niels Ensink, 2-1.
Voor rust kwam Quick’20 verder tot weinig rendement.

Na rust verwachtte iedereen een scherper Quick’20, maar een heel gemakkelijk gegeven strafschop gooide roet in het eten na een vermeende
overtreding op iemand die niet eens aan het spel deelnam terwijl alles wat Quick’20 was dacht dat er een corner werd gegeven. Dit betekende dat
Quick’20 nu twee doelpunten moest goedmaken, want de penalty werd ingeschoten, al zat Niels er nog bijna aan: 3-1 in de 48e minuut.. In de 55e minuut volgden drie wissels bij Quick’20 dat het vanaf dat moment vol op de aanval gooide om de stand wat draaglijker te maken.

Be Quick verdedigde met acht man achter de bal en Quick’20 probeerde daar met alle macht doorheen te komen. Kleine en grotere kansen wisselden zich af, het duurde tot de 66e minuut voordat de aansluitingstreffer viel. Peter Ilia zette de bal knap voor en Frank Eulderink maakte met een frommelgoal de 3-2. Er restte voldoende tijd om minstens gelijk te maken en wie weet wel de winnende treffer te scoren. De druk van Quick’20 op het vijandelijke doel
werd steeds groter en het ontbrak ook aan het beetje geluk. In plaats van lage ballen op het doel waren het veelal hoge ballen waarmee de lange keeper geen moeite had.

Het zat ook niet mee voor Quick’20 dat in kansrijke posities tot driemaal toe voor buitenspel werd afgevlagd, terwijl het dat niet was volgens uit- en thuispubliek. Ook waren de spaarzame aanvallen van Be Quick niet zonder gevaar. Maar de schuld van deze bittere nederlaag ligt toch vooral bij Quick’20 dat
gisteren in de eerste helft te weinig flair toonde en dat moest bekopen met een nederlaag. Be Quick 1887 was er heel blij mee, want zo pakte het de
laatste strohalm om in ieder geval rechtstreekse degradatie te ontlopen. Joris Smellink uit O23-1 maakte een verdienstelijk debuut in de hoofdmacht van Quick’20.

Een slechte generale gisteren voor de aankomende bekerfinale? Met optimale inzet en iedereen in normale vorm kan die gewoon worden gewonnen. De eerstvolgende competitiewedstrijd is a.s. zaterdag thuis tegen DETO om 15.00 uur, maar eerst wacht de bekerfinale van het district Oost van de KNVB a.s. woensdag 8 mei om 20.00 tegen Juliana’31 op het terrein van AGOVV.

Aanmelden voor de gratis busreis kan nog tot en met dinsdag 7 mei, zie hiervoor de website van Quick’20.

Vierde divisie D.
Be Quick 1887 – Quick’20 3-2 (2-1)
Score: 2. Luuk Geelen 0-1, 7. Patrick Helbig 1-1, 31. Marshelon Poerier 2-1, 48. 3-1 Sil Kramer 3-1 (p.), 66. Frank Eulderink 3-2.

Quick’20: Niels Ensink, Bas Nijhuis (55. Mike Tanke), Ryan Snelders, Yannick Heskamp (67. Wout Droste), Tim Zwienenberg, Luuk Geelen, Daan Oude Veldhuis, Cas Goorhuis Oude Sanderink (82. Thomas Bosch), Lars Getkate (55. Peter Ilia), Joris Smellink (55. Jesse Kip), Frank Eulderink.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube