Nieuws

Akova en Kip schieten Quick’20 naar finale

zondag 28 april 2024 - 1e selectie


Voor het eerst sinds 2010 heeft Quick’20 weer de finale om de districtsbeker bereikt. In de halve eindstrijd werd FC Winterswijk woensdagavond met 0-2 verslagen.

In de finale speelt Quick’20 tegen de winnaar van het duel Excelsior’31-Juliana’31. De eindstrijd wordt op woensdag 8 of donderdag 9 mei (hemelvaartsdag) gespeeld. Quick’20 kwam in op het fraaie sportpark Jaspers al binnen een minuut op voorsprong. Het was Furkan Akova, die na een prima aanval, de doelman van FC Winterswijk kansloos liet: 0-1.

De thuisclub liet het er daarna niet bij zitten. Sterker: Quick’20 had het moeilijk met het snelle combinatiespel en de diepgaande spelers van de fusieclub. Kay Klein Tank had de gelijkmaker op de schoen, maar hij was niet scherp genoeg in de afronding. Op slag van rust kreeg Tim Zwienenberg de kans om de marge te verdubbelen, maar hij volleerde de bal over.

Na de hervatting bepaalde Quick’20 het spelbeeld en kreeg de fusieclub uit Winterswijk nauwelijks nog kansen. Jesse Kip schoot de bal in de 51e minuut van dichtbij over na een prima voorzet van de goed spelende Lars Getkate. In de 75e minuut schoot Kip wel raak, met de bekeken 0-2 gooide hij de wedstrijd in het slot.Winterswijk gooide er nog wel een slotoffensief uit, maar verder dan een bal op de paal in de slotminuten kwam de thuisclub nietDaarmee staat Quick’20 dus voor het eerst sinds 2010 in de finale van de strijd om de districtsbeker. In 2010 werd via de rechter afgedwongen dat de eindstrijd op het toenmalige veld 3 van Quick’20 moest worden gespeeld. HSC’21 won de eindstrijd echter. Donderdagavond wordt bekend wie de tegenstander op 8 of 9 mei is: Excelsior’31 of Juliana’31.

FC Winterswijk – Quick’20 0-2 (0-1) 1. Akova 0-1, 75. Kip 0-2.Opstelling Quick’20: Juffer; Nijhuis, Huyts, Snelders (69.Heskamp), Zwienenberg; Goorhuis Oude Sanderink, Oude Veldhuis, Akova (59.Eulderink); Getkate (85.Dam), Kip, Ilia (69. De Munck Mortier).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube