Nieuws

Quick’20 pakt tegen TVC’28 verdiend drie heel belangrijke punten

zondag 21 april 2024 - 1e selectie


Quick’20 vergat de wedstrijd tegen TVC’28 eerder te beslissen maar won wel verdiend met 2-1. Over meerdere gemiste honderd procent kansen werd dan ook niet getreurd want de drie heel belangrijke punten bleven in Oldenzaal.

Quick’20 had het geluk dat een verdedigingsfout in de eerste minuut niet werd afgestraft door TVC’28. Beide ploegen zochten over en weer de aanval in de eerste helft zonder dat er echte scoringskansen werden gecreëerd. Tot de 29ste minuut. TVC’28 profiteerde knap van balverlies voorin van Quick’20 en uit een razendsnel uitgevoerde counter werd er gescoord. De bal kwam op 20 meter van het doel voor de voeten van Sam Holsink, die verwoestend uithaalde en de bal in de linker benedenhoek schoot, 0-1.

Lang kon TVC’28 niet van de voorsprong genieten. In de 37ste minuut kwam een dieptepass van Peter Ilia bij Jesse Kip die de keeper wilde omspelen maar daarbij werd gevloerd. De terecht toegekende penalty werd feilloos benut door Peter Ilia, 1-1. Nog voor rust had Quick’20 twee mogelijkheden op een doelpunt. Een schot van Peter Ilia ging net naast en een voorzet van de uitstekend opkomende Tim Zwienenberg ging voorlangs het doel zonder dat een aanvaller de voet er tegen aan kon zetten.  Ook TVC’28 had voor rust nog een kleine kans op een goal.

Quick’20 liet vanaf het begin van de tweede helft zien dat het volop voor de winst ging. Een schot van Tim werd door de doelman weg gestompt maar helaas stond er niemand van Quick’20 om de bal in te tikken. Toch scoorde Quick’20 al in de 51e minuut de naar later bleek winnende treffer. Peter Ilia gaf de bal diep op Jesse Kip die op snelheid wel raad wist met deze kans en prima inschoot, 2-1.

In de 60e minuut had Jesse de kans de voorsprong te vergroten toen hij alleen op de keeper afging. Hij speelde de bal iets te ver voor zich uit en de keeper stopte de bal. Daarna waren er wat kleine kansen voor Quick’20 voor Peter en Jesse. De beste kans op de 3-1 kreeg invaller Lars Getkate die alles goed deed en zelfs de keeper omspeelde maar vervolgens te slordig inschoot en de paal raakte.

Het laatste kwartier zette TVC’28 alles op alles om gelijk te maken. De luchtmacht werd ingezet door kleine spelers te wisselen voor boomlange voetballers die koppend een goal wilden forceren. Alleen staat er achterin bij Quick’20 ook wat lengte met kopkracht. Een hachelijke scrimmage voor het doel van Quick’20 in de slotfase liep gelukkig goed af. Zo won Quick’20 verdiend en een extra pluim verdient Luuk Geelen die naar later bleek meer dan één helft met een gebroken neus verder speelde.

Met deze overwinning is Quick’20 nog meer in wat veiliger haven gekomen. De winst werd dan ook uitgebreid gevierd in het stampvolle clubgebouw waar het clublied van Quick’20 door iedereen uit volle borst werd meegezongen. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 5 mei uit bij nummer 15 Be Quick1887 en op 11 mei komt nummer 11 DETO naar Oldenzaal. Eerst volgt nog aanstaande woensdag 24 april de halve finale in de KNVB Beker Amateurs uit bij FC Winterswijk (aanvang 20.00 uur).

Vierde divisie D. Quick’20 – TVC’28 2-1 (1-1) Score: 29. Sam Holsink 0-1, 37. Peter Ilia 1-1 (p.), 51. Jesse Kip 2-1, Quick’20: : Niels Ensink, Mike Tanke (85. Ryan Snelders), Bart Huyts, Yannick Heskamp, Tim Zwienenberg, Luuk Geelen, Daan Oude Veldhuis, Cas Goorhuis Oude Sanderink, Peter Ilia (74. Yannick Dam), Jesse Kip(85. Furkan Akova), Frank Eulderink (70. Lars Getkate).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube