Nieuws

Quick’20 niet koelbloedig genoeg en verliest onverdiend bij VVOG

zondag 14 april 2024 - 1e selectie


Wat was het mooi geweest als Quick’20 zaterdag één of meer van de grote kansen had benut en minimaal één punt mee naar huis had genomen bij VVOG. Het werd in Harderwijk 2-1. Quick’20 moet zich nu vol richten op de zeer belangrijke thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen TVC’28.

 

De eerste helft speelde zich voornamelijk af tussen de twee zestienmeter gebieden op het prima kunstgrasveld. VVOG had wel een licht veldoverwicht maar er waren weinig doelrijpe kansen omdat beide verdedigingslinies goed dicht zaten. De aanvallen van Quick’20 liepen goed tot het strafschopgebied, maar  de eindpass bereikte vaak  geen medespeler. Misschien mede door de strakke wind.

VVOG probeerde het spel naar zich toe te trekken maar slaagde daarin niet echt. Het leek dan ook lang op een ruststand van 0-0 uit te draaien. VVOG dacht er echter anders over. Job Hoogedoorn passeerde in de 39e minuut slim de verdediging van Quick’20 en liet doelman Niels Ensink met een wippertje kansloos; 1-0. Quick’20 reageerde snel met een ijzersterke counter. Op links omspeelde Lars Getkate zijn directe tegenstander en stelde Jesse Kip in staat om de gelijkmaker te scoren; 1-1 in de 45e minuut.

In de tweede helft was het spel op zich nog niet van het gewenste niveau maar beide teams gingen wel voor de overwinning. Quick’20 was in de counter meerdere keren zeer gevaarlijk. De combinaties werden nu beter uitgevoerd, alleen was het steeds het finale zetje dat ontbrak voor een doelpunt. Eerst kreeg VVOG nog een goeie kans op de 2-1 in de 60e minuut. De bal ging echter voorlangs het doel van Niels.

De beste kans was voor Quick’20 in de 75e minuut. Lars Getkate kwam er op links mooi langs en leek te scoren maar speelde de bal opzij in plaats van zelf zijn actie te bekronen met een goal. Het is jammer dat Quick’20 meerdere kansen niet effectiever uitspeelde. VVOG zette nog een keer aan en dat leverde in de 85e minuut de 2-1 voorsprong en de winst op voor de ploeg uit Harderwijk door een schot van dichtbij van Joshua Patrick.

Deze nederlaag was de eerste in zeven duels voor Quick’20. Dat kan gebeuren maar zaterdag was het onnodig. Met de noodzakelijke wijzigingen in de opstelling bood Quick’20 toch prima tegenstand tegen VVOG, dat niet echt goed speelde. Toch is het een raadsel dat dit team acht keer op rij verloor. Quick’20 hoeft zich niet te schamen voor dit verlies en moet zich nu vol richten op de zeer belangrijke wedstrijd van aanstaande zaterdag als de derby thuis tegen TVC’28 om 15.00 uur op het programma staat.

Vierde divisie D. VVOG Harderwijk – Quick’20 2-1 (1-1)
Score: 39. Job Hoogedoorn 1-0, 45. Jesse Kip 1-1, 85. Joshua Patrick 2-1.

Quick’20: : Niels Ensink, Mike Tanke, Bart Huyts, Yannick Heskamp, Tim Zwienenberg (79. Ryan Snelders), Luuk Geelen, Daan Oude Veldhuis, Cas Goorhuis Oude Sanderink (83. Yannick Dam), Lars Getkate, Jesse Kip, Frank Eulderink (68. Thimo Herr).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube