Nieuws

Team van de week: JO13-1

woensdag 10 april 2024 - Algemeen


Het geheim van de kleedkamer

6 april 2024, Quick JO13-1 ontvangt Roda ’46 JO13-1. Halverwege het seizoen staat Quick op plek 6 en Roda is de onbetwiste koploper. Daar wil je echt, echt heel graag van winnen!

Een uur voor de wedstrijd zit het team in de kleedkamer 5 klaar voor de wedstrijdbespreking. Trainer Tijmen legt de nadruk op het positiespel: houd druk op de bal, wees aanspeelbaar en houd de ruimtes klein! Het team is compleet en iedereen is top-fit. Topscorers Arda (6 goals) en Otto (8 goals) zijn dus van de partij. Wat gaat het worden? Het team verwacht winst, Tijmen houdt het op 3-3. Op naar veld 2, daar wacht KNVB scheidsrechter Bert Eulink.

Roda is vandaag naar Oldenzaal gekomen om te winnen en dat laten ze meteen zien. Ze zijn scherper in de duels en zetten Quick vast in de eigen zestien. Keeper Eren maakt niet alleen overuren maar ook vlieguren. Het is natuurlijk Thijn, de topscorer van Roda die de score opent. En niet lang daarna scoort Roda weer. Pas na die 0-2 wordt Quick wakker en begint te voetballen. Het spel verplaatst zich naar het middenveld en na een mooie aanval scoort Duuk de 1-2. Met deze stand gaan de teams de kleedkamer in.

Wat heeft de trainer gezegd in de rust? Dat zullen we nooit weten, dat is het geheim van de kleedkamer. Hoe dan ook, het werkte. Quick kwam furieus uit de startblokken: vloeiende aanvallen, splijtende passes. Mooi, verzorgd voetbal en dan komen de kansen vanzelf. Maar scoren is lastig en de bal wil er niet in. Je weet het, valt de goal niet aan de ene kant, dan valt die aan de andere kant. Roda scoort de 1-3 en dat is ook de eindstand.

Verliezen van de koploper kan altijd, maar er had vandaag echt meer in gezeten. Helaas. Volgende week uit tegen DVS ’33 Ermelo. Altijd lastig. Succes team!

 

Bekijk hier de foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube