Nieuws

Quick’20 blijft in teleurstellend duel steken op 1-1 tegen Longa’30

maandag 8 april 2024 - 1e selectie


De bekerwinst op SDC Putten leverde voor Quick’20 in het competitieduel tegen Longa’30  niet de morele opsteker op. Quick’20 was tegen Longa’30 de eerste helft niet goed en haalde met het 1-1 gelijk spel slechts één schamel puntje.

Quick’20 kwam op eigen veld al na twee minuten op achterstand door een doelpunt van Luuk Doppen van Longa’30, na een prachtige voorzet van een doorgebroken medespeler. Quick’20 speelde zeker de eerste helft beneden haar kunnen. Wel had het tussen de 6e en 8e minuut vier corners achter elkaar, maar daaruit werd niet gescoord. De 1e hoekschop ontstond na een fraaie boogbal van Frank Eulderink die door de uitstekende keeper van Longa’30 uit het doel werd gestompt.

Quick’20 had geen wapen tegen de speelwijze van Longa’30, dat met man en macht verdedigde en wachtte op de counter. Tot het zestienmeter gebied lukte het nog goed, de beslissende pass en afwerking ontbraken bij de thuisclub.

Na de rust kwam Quick’20 goed uit de startblokken en creëerde het wat kleine kansen. In de 54e minuut viel de gelijkmaker. Gijs Olde Scholtenhuis bereikte met een schitterende dieptepass Jesse Kip die alleen op de doelman afging en beheerst de 1-1 inschoot. De rest van de tweede helft speelde het spel zich hoofdzakelijk af op de helft van Longa’30, dat er wel diverse keren gevaarlijk uitkwam.

De 2-1 leek eraan te komen, helaas voor Quick’20 lukte het niet. Een zeker lijkend doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Of dat terecht was? De VAR is er niet bij de amateurs. Soms is dat overigens ook wel een zegen voor het voetbal…

De laatste vijf minuten drong Quick’20 aan en hadden de ingevallen Thimo Herr en Lars Getkate de pech dat hun mooi uitgevoerde combinatie door de keeper tot corner werd verwerkt. Een smet op de wedstrijd voor Quick’20 was de directe rode kaart voor Gijs Olde Scholtenhuis. In de laatste minuut van de blessuretijd besliste de assistent scheidsrechter dat de bal het been van hem had geraakt en niet dat van een speler van Longa’30. Het publiek vond ook dat het een corner was voor Quick’20. Gijs liet zich even gaan door als reactie op de beslissing de vlag uit de handen van de assistent te slaan. Dat leverde hem direct rood op. Deze actie betekende ook meteen het einde van deze voor Quick’20 teleurstellende wedstrijd. De bekerwinst op SDC Putten leverde dus gisteren niet de morele opsteker op voor Quick’20 die werd verwacht. Volgende week een nieuwe kans voor Quick’20 om te winnen uit bij VVOG te Harderwijk.

 Vierde divisie D. Quick’20 – Longa’30 1-1 (0-1) Score: 2. Luuk Doppen 0-1, 54. Jesse Kip 1-1

Quick’20: : Niels Ensink, Mike Tanke, Ruben D’Hollosy (62. Daan Oude Veldhuis), 85. Yannick Heskamp (74. Thimo Herr), Bart Huyts, Luuk Geelen, Gijs Olde Scholtenhuis, Cas Goorhuis Oude Sanderink, Peter Ilia, (74. Yusuf Koroma). Jesse Kip (62. Lars Getkate), Frank Eulderink.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube