Nieuws

Quick’20 wil voor derde keer winnen van Longa’30

vrijdag 5 april 2024 - 1e selectie


Quick’20 wil de successerie voortzetten, voor de zesde keer ongeslagen blijven en de achtste plek op de ranglijst behouden. Komende zaterdag komt Longa’30 op bezoek op sportpark Vondersweijde.

Quick’20 speelde dit seizoen al tweemaal tegen Longa’30. In de competitie werd uit op 29 oktober 2023 met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Jesse Kip. In de districtsbeker speelde Quick’20 in de achtste finale ook tegen de ploeg uit Lichtenvoorde en werd op 19 maart uit met 1-4 gewonnen.

Voor Longa’30 hoopt dat het gezegde: ‘Driemaal is scheepsrecht’ uitkomt. Als het tweemaal niet is gelukt, moet het nu wel lukken. Longa’30 wil niet voor de derde keer in één seizoen verliezen van Quick’20. Dat doemscenario willen de Lichtenvoordenaren voorkomen. De trainers van beide clubs hebben uit beide wedstrijden lering getrokken. Longa’30 heeft vast een methode gevonden om Quick’20 nu wel met succes te bestrijden. Longa’30 bewees in de vorige twee duels dat het heel goed kan counteren en bij Quick’20 weten ze dat de vorige twee overwinningen geen garantie zijn voor nieuw succes.

De tegenstander zal nu uit een ander vaatje tappen en daartegen moet Quick’20 zich wapenen. Thuis wist Quick’20 maar twee van de tien competitiewedstrijden te
winnen. De 5-2 bekerwinst op paaszaterdag in de kwartfinale van de districtsbeker thuis tegen SDC Putten is een morele opsteker voo Quick’20 voor de resterende zeven competitieduels, waarvan 4 thuis en 3 uit.

Longa’30 staat 15e op de ranglijst, een rechtstreekse degradatieplek. Met 20 punten staat het 6 punten voor op nummer laatst Pelikaan, 3 punten achter nummer 13 Be Quick 1887 en vier punten achter Buitenpost en Heino. Quick’20 staat achtste met 30 punten, evenveel als TVC’28 en is al vijf competitieduels ongeslagen en deze serie verdient een goed vervolg. Quick’20 moet gaan voor de volle winst, want dan is de kans op een veilige positie in de middenmoot groter.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube