Nieuws

Matthijs Blijham neemt onderbouw Quick’20 onder zijn hoede

dinsdag 2 april 2024 - Algemeen


Matthijs Blijham is bij Quick’20 het nieuwe hoofd jeugdopleiding van de onderbouw (O9 tm O11). De 28-jarige Enschedeër staat te boek als een voetbalman met ambities. Hij is op dit moment ook hoofdtrainer bij het Haaksbergse Bon Boys.

 

Blijham besloot drie jaar geleden om zijn toenmalige woonplaats Utrecht te verruilen voor Enschede. Het had alles te maken met het uitrollen van het Regioplan bij de FC Twente/Heracles Almelo Academie, waarmee hij tot afgelopen zomer actief bezig was. Op dit moment is hij dus hoofdtrainer van Bon Boys en met die club is hij momenteel koploper in de tweede klasse H met liefst 10 punten voorsprong op de nummer twee, De Tukkers.

Matthijs volgt ook de UEFA A Cursus bij de KNVB die hij in mei hoopt af te ronden. ‘Voor de periode daarna ben ik mij druk aan het oriënteren op nieuwe werkzaamheden. Eén van de ambities is het nog strakker organiseren van een aantal mooie jeugdopleidingen in deze regio. Dit is iets wat ik bij Bon Boys al een aantal seizoenen doe en na de zomer zal blijven doen. In het verleden heb ik dit ook al een aantal jaar gedaan bij USV Hercules in Utrecht’, vertelt Blijham.

Komend seizoen wordt Quick ’20 daar dus aan toegevoegd. Blijham: ‘Vanuit mijn periode bij het Regioplan heb ik Quick’20 leren kennen als een warme en ambitieuze vereniging. Er staat al een hele stevige basis met veel mooie successen. De goede doorstroming richting het vlaggenschip is daar een mooi voorbeeld. Ik kijk er enorm naar uit om bij Quick ’20 de volgende verdiepingsslag te gaan slaan.’

Matthijs Blijham zal zich bij Quick’20 voornamelijk gaan focussen op de leeftijdsgroepen in de onderbouw.

Marcel Veldhuis, bestuurslid voetbalzaken, is zeer ingenomen met de benoeming van Blijham. ‘Met Matthijs hopen we verdere stappen te zetten om onze hele onderbouw nog verder te verbeteren.’

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube