Nieuws

Quick’20 wint na drie gelijke spelen eindelijk weer een competitiewedstrijd

zondag 24 maart 2024 - 1e selectie


Quick’20 wint na de bekerwinst afgelopen dinsdag bij Longa’30 opnieuw, nu in de competitie uit bij Buitenpost (0-2). Belangrijke punten in de strijd om een plek in de middenmoot.

De harde wind dwars over het natuurgrasveld zorgde dat veel passes van beide kanten mislukten. Uiteindelijk was het niet de wind maar het betere spel van Quick’20 dat de doorslag gaf. De eerste kans was al voor de thuisclub in de 1e minuut toen de bal na een strakke lage voorzet net werd gemist. In de 7e minuut was er een honderd procent kans voor Daan Oude Veldhuis die vrij voor de keeper hard over schoot.

Buitenpost miste vervolgens een kleine kans, waarna in de 12e minuut een inzet van Frank Eulderink van de doellijn werd gehaald. Zo ging het spel enige tijd op en neer, maar was het gaandeweg wel Quick’20 dat de regie in handen nam. Jesse Kip opende in de 31e minuut de score na een prachtige dieptepass van Ruben d’Hollosy. Jesse pakte de bal prima aan en op snelheid gaf hij de keeper met een zuivere schuiver het nakijken, 0-1.
Wim de Vries van Buitenpost kwam in de 1e helft bij een duel ongelukkig op zijn schouder terecht en brak daarbij zijn sleutelbeen.

 

Meteen na rust kwam Quick’20 op 0-2. Ron Janzen van Buitenpost kreeg een terugspeelbal niet goed onder controle waarna Gijs Olde Scholtenhuis alleen op de doelman afging en de voorsprong vergrootte naar twee doelpunten. De 0-2 werd ook de eindstand. Quick’20 speelde de wedstrijd solide uit en kwam niet echt in gevaar, zelf had het nog wel meerdere mogelijkheden op een goal. Als die vele kleine kansen wat zorgvuldiger waren uitgespeeld dan had de marge nog hoger kunnen worden.

Quick’20-trainer Erik Hazewinkel: „Een verdiende zege. We zijn de gehele wedstrijd niet in de problemen geweest. Vanaf de eerste minuut hadden we het stabiel staan en we hadden een paar goed uitgespeelde aanvallen. Afgelopen weken hadden we het vertrouwen wel, maar maakten we de kansen niet af. Dat gebeurde nu wel.” Paaszaterdag 30 maart speelt Quick’20 thuis tegen SDC Putten in de kwartfinale van de KNVB beker Amateurs. De winnaar mag komend seizoen meedoen aan het “grote” KNVB-bekertoernooi.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is zaterdag 6 april thuis tegen Longa’30. Daarna volgt VVOG uit en TVC’28 thuis, dat dit weekend knap won van Scherpenzeel met 3-1 en met 30 punten op gelijke hoogte staat met Quick’20.

Buitenpost – Quick’20 0-2 (0-1).
Score: 31. Jesse Kip 0-1, 48. Gijs Olde Scholtenhuis 0-2.

Quick’20: Niels Ensink, Bart Huyts, Ruben d’Hollosy, Yannick Heskamp , (46. Tim Zwienenberg), Mike Tanke, Gijs Olde Scholtenhuis, Daan Oude Veldhuis, Luuk Geelen (83. Cas Goorhuis Oude Sanderink), Frank Eulderink (83. Furkan Akova), Jesse Kip, Peter Ilia (78. Lars Getkate).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube