Quick’20 speelt cruciale zes punten-wedstrijd uit bij Buitenpost

vrijdag 22 maart 2024 - 1e selectie

De tegenstander van komende zaterdag, Buitenpost, is een directe concurrent van Quick’20 met drie punten achterstand. Om op de veilige negende plek te blijven is winst voor Quick’20 zeer welkom.

In de achtste wedstrijd speelde Quick’20 thuis op 14 oktober 2023 met 1-1 gelijk tegen Buitenpost dat in de 37e minuut 0-1 scoorde en lang met drie punten rekening hield. Tot teleurstelling van Buitenpost en tot opluchting van Quick’20 was het Jesse Kip die in de 85e minuut de verdiende gelijkmaker scoorde.

Het belang van de wedstrijd morgen is groot want Buitenpost wacht nog steeds op de eerste competitieoverwinning in 2024. Quick’20 heeft de afgelopen vier wedstrijden niet meer verloren. Eerst werd er thuis knap met 4-3 gewonnen van AZSV, daarna volgdendrie gelijke spelen met evenzoveel punten, waarbij er zeker meer resultaat mogelijk was geweest. Het scoren was daarbij een probleem, kansen waren er voldoende.

Een mooie opsteker was de 1-4 winst afgelopen dinsdag bij Longa’30 in de achtste finale van het bekertoernooi voor amateurs. Mooi om te zien was dat er met enkele invallers naast routine veel jeugdig enthousiasme binnen de lijnen stond. Een brede kwalitatief sterke selectie bewees weer eens haar waarde. Blessures zijn dan goed op te vangen. Beide teams weten wat er morgen op het spel staat en zullen hun uiterste best doen drie punten te halen.

Op de website van Buitenpost staat dat direct na de wedstrijd zanger Johnny de Vries optreedt. De entertainer zal er een groot feest van maken! Het zal mooi zijn als er voor Quick’20 dan ook alle reden is om volop feest te vieren.

Aanvangstijd 14.30 op sportpark De Swadde, Jeltingalaan 80 te Buitenpost, gemeente Achtkarspelen, Friesland.