Team van de week: JO11-4JM

dinsdag 19 maart 2024 - Algemeen

Het venijn zat in de staart

16 maart 2024, Quick JO11-4JM ontvangt UD W. JO11-1. Quick staat nu in de middenmoot maar bij winst haken ze aan bij de subtop.

Om 08.00 uur is iedereen aanwezig in kleedkamer 4. Trainer Bas verdeelt de taken en de hele groep luistert geconcentreerd. Prachtig te zien hoe gedisciplineerd het team is. Op de vraag wie de topscorer is vallen de namen van Mees, Hessel en Suus. Maar eigenlijk vinden ze dat niet interessant, het gaat om het collectief. Aanvoerder Fedde en trainer Marcus denken dat het 3-1 wordt, trainer Bas denkt 4-3. Op naar veld 8a, daar wachten MAS scheidsrechters Marijn van Putten en Kees Nijhuis.

Op het veld laat Quick mooi verzorgd voetbal zien. Veel druk op de bal, veel spelers voor de bal. Quick is baas in eigen huis en creëert de ene na de andere kans. Maar het lukt steeds niet. De keeper van UD is dapper en pakt veel, de paal en de lat worden geraakt of er zit een been van een tegenstander tussen. Dan moet je ook nog eens opletten dat de tegenstander niet vanuit een counter scoort. UD heeft snelle spitsen maar de verdediging van Quick staat als een huis en keeper Mels is attent.

Er wordt niet gescoord in het eerste kwart of in het tweede kwart en ook niet in het derde kwart. Gaat het dan gebeuren in het vierde kwart? De tijd verstrijkt en de toeschouwers beginnen te berusten in een doelpuntloos gelijkspel. In de laatste seconden van de blessuretijd is er een onoverzichtelijke scrimmage voor het doel van UD en Luuk scoort. Het is een echte Gerd Müller goal. Er hoeft daarna niet meer te worden afgetrapt, het is tijd. Het venijn zat dus in het allerlaatste stukje van de staart. Een zwaarbevochten maar terechte overwinning.

Er zijn nog twee wedstrijden te gaan in dit kwartiel. Plek 3 is nog haalbaar en misschien zelfs wel plek 2. Succes team!