Nieuws

Quick’20 speelt voor derde opeenvolgende keer gelijk, nu tegen Heino

maandag 18 maart 2024 - 1e selectie


Quick’20 wist zaterdag weer niet te winnen. Na het 1-1 gelijke spel tegen Heino heeft de hoofdmacht evenals Deto (wedstrijd minder) en TVC’28 nog vier punten voorsprong op nummer 13 Be Quick 1887.

De neutrale toeschouwer zag een spectaculaire wedstrijd gezien waarin beide teams vele honderd procent scoringskansen kregen. Een eindstand van 5-5 was mogelijk geweest, het werd maar 1-1. Quick ging vliegend van start en leek al snel op voorsprong te komen. Cas Goorhuis Oude Sanderink kon een voorzet van Frank Eulderink niet doeltreffend bekronen en Peter Ilia schoot net naast.

Al gauw kantelde het duel en het fysiek ijzersterke Heino kon in de 18e en 20e minuut scoren. Eerst was er een niet te missen kans vrij voor de keeper, daarna werd een harde kopbal door doelman Niels Ensink van Quick’20 met uiterste inspanning tegen de paal getikt en de terugspringende bal kon hij klemvast pakken. Daarna was Quick’20 weer een fase sterker en had het geen geluk toen een schot van Luuk Geelen net aan de andere kant van de doelpaal verdween en in de 33e minuut nam hij de bal fraai aan en zijn schot uit de draai werd door de prima goalie van Heino uit zijn doel gestompt. Niels Ensink voorkwam even later met zijn voet een treffer voor de bezoekers.

Na de rust kwam Heino goed uit de kleedkamer. In de 51e minuut werd een vrije trap door de uitkomende doelman gemist en zorgde Luuk van der Burg voor 0-1. Het spel bleef op en neer golven en na een vrije kans in de 60 e minuut voor Heino verscheen in dezelfde minuut de 1-1 op het scorebord. Luuk Geelen speelde de bal diep op Peter Ilia en die liet de keeper kansloos met een schuiver in de korte hoek. Frank Eulderink slalomde geregeld door de defensie van Heino, zijn beslissende pass was onnauwkeurig of hij wist zelf het doel niet te vinden.

In de 80e minuut had Heino een niet te missen doelkans en in de 84e minuut behoedde doelman Ensink Quick’20 voor een achterstand door sterk uitkomend de bal te blokken van de alleen op hem afkomende aanvaller van Heino. Ook de sluitpost van Heino zorgde ervoor dat Ook Quick’20 in de slotfase niet meer scoorde door een inzet van Peter Ilia te keren.

Zo won Quick’20 weer niet en het had een doelpuntrijke wedstrijd kunnen zijn als de voorwaartsen van beide teams het vizier op scherp hadden staan. Op 23 maart speelt Quick’20 uit tegen Buitenpost, dat drie punten achter Quick’20 staat en op 6 april speelt Quick’20 thuis tegen Longa’30 dat op zeven punten staat.

Tussendoor speelt Quick’20 aanstaande dinsdag om 20.00 uur uit tegen Longa’30 in de achtste finale van de KNVB beker voor amateurclubs.

Vierde divisie D.
Quick’20 – Heino 1-1 (0-0)
Score: 51. Luuk Van der Burg 0-1, 60. Peter Ilia 1-1
Quick’20: : Niels Ensink, Mike Tanke, Bart Huyts, Ruben D’Hollosy (85. Yannick Heskamp), Wout Droste, Gijs Olde Scholtenhuis, Luuk Geelen, Cas Goorhuis Oude Sanderink (62. Lars Getkate), Frank Eulderink, Jesse Kip (80. Daan Oude Veldhuis), Peter Ilia.

Bekijk hier de foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube