Nieuws

Lucas Vennegoor of Hesselink bij FC Twente in voetsporen van vader Jan

vrijdag 15 maart 2024 - Algemeen


Lucas Vennegoor of Hesselink heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Twente. Daarmee treedt hij in de voetsporen van zijn vader Jan, die vroeger zelfs nog het Nederlands elftal haalde als spits.

Lucas tekende het driejarige contract bij de huidige nummer 3 van Nederland op zijn achttiende verjaardag. Hij begon met voetballen in de jeugd van Quick’20 en maakte in 2016 de overstap naar de jongste lichting van de FC Twente/Heracles Academie. Lucas zei dat hij supertrots was. ‘Op de dag dat ik tien jaar werd, kreeg ik bericht dat ik was geselecteerd voor de jeugdopleiding van FC Twente, acht jaar later is het weer een speciale dag’, zegt hij op www.fctwente.nl

Lucas speelt dit seizoen in FC Twente onder 18 en in 18 duels hij al 17 keer trefzeker. Net als zijn vader Jan is hij spits. Het ziet het als een droom om in de Grolsch Veste te spelen en te scoren. Vader Jan maakte furore als aanvalsleider van FC Twente van 1996 tot 2001. Daarna speelde hij nog voor PSV, Celtic, Rapid Wien en Hull City. Hij speelde 19 keer voor Oranje en scoorde 3 keer. Lucas: ‘Natuurlijk wordt altijd de vergelijking gemaakt met mijn vader en dat vind ik alleen maar mooi. Wij praten veel over voetbal en hij daagt mij ook wel eens uit en prikkelt mij, dat is alleen maar leuk.’

Arnold Bruggink, technisch directeur van FC Twente, typeert Lucas als een echte spits, die goed kan afwerken en sterk is in de lucht. ‘Ik ken hem al als klein ventje en hij heeft dit zelf afgedwongen.’

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube