Nieuws

Guus van Lenthe: afscheid van een mensenmens

woensdag 13 maart 2024 - Algemeen


Een man met bravoure, dat was hij. Als Guus van Lenthe ergens binnenstapte, dan kwám er ook iemand binnen. Hij vulde elke ruimte met zijn brede glimlach. De voormalig keeperstrainer van Quick’20 overleed in de nacht van maandag op dinsdag. Hij werd 75 jaar.

In de gloriejaren rondom het kampioenschap van Quick’20 in de hoofdklasse vervulde Guus de functie van keeperstrainer. Compleet uit zijn dak ging hij toen het eerste elftal in 1993 de titel pakte.

Over het toenmalige ambacht als keeperstrainer zei hij ooit in de interviewrubriek Pen&Pijp in het clubblad van Quick’20: ‘Keepers zijn gek, maar keeperstrainers zijn knettergek.’ In datzelfde artikel uitte hij trouwens nog een wens. ‘Ik wil nog een keer met Gerard Schefer (destijds hoofdtrainer) naar Italië om die ballenvangers daar te leren keepen.’

Ook na zijn actieve periode voor Quick’20 was hij altijd een graag geziene gast bij onze club. Guus verwierf natuurlijk ook bekendheid als keeperstrainer en vooral later als teammanager van Heracles Almelo. De functie was hem op het lijf geschreven. Guus was een mensenmens, voelde zich het best onder de mensen en had het hart op de tong. Maar altijd had hij het goede voor met de medemens.

Er kan komende maandag van 18.30 tot 19.15 uur afscheid genomen worden van Guus, in uitvaartcentrum In Pace Dela aan de Schipleidelaan in Oldenzaal. De crematie is een dag later in besloten kring.

Wij wensen de familie alle sterkte toe in de verwerking van dit verlies.

Engelbert Heideman

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube