Nieuws

‘Het nodige gerealiseerd maar er zijn nog wensen’

zaterdag 9 maart 2024 - Algemeen


Gerard Tijdhof, bestuurslid jeugd Quick’20
‘Het nodige gerealiseerd maar er zijn nog wensen’

Het is de Week van de Vrijwilliger. Alle aanleiding elke dag een vrijwilliger van Quick’20 in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag 5 vragen aan Gerard Tijdhof (54), bestuurslid recreatie jeugd.

1. Hoe raakte je betrokken bij Quick’20?
Gerard Tijdhof: “Ik heb hier zelf altijd gevoetbald, vanaf mijn zesde jaar. In de jeugd altijd wel op een redelijk niveau, meestal in de selecties.”

2. Hoelang ben je al vrijwilliger?
“Vanaf ’91 werd ik tevens leider bij ons seniorenelftal, destijds Quick’20 12, later Quick’20 7 en tegenwoordig het veteranenteam. Toen mijn zoon Ruben, tegenwoordig spelend in zaterdag 3, ook ging voetballen werd ik in zijn jeugdperiode verschillende jaren leider en nog een periode trainer van zijn elftal. In 2008 kwam ik in de seniorencommissie en in 2015 werd ik coördinator van de jeugdcommissie, zeg maar voorzitter van de jeugdafdeling. Dat doe ik nog steeds en als zodanig zit ik ook in het hoofdbestuur.”

3. Wat is je drijfveer?
“Toen ik zelf nog voetbalde had je altijd het gevoel dat het allemaal wel goed geregeld is. Met leiders en trainers. Je vond dat heel normaal. Maar dat is het eigenlijk niet. Dat waren ook allemaal vrijwilligers. Nu kan ik zelf iets terugdoen voor deze mooie club.”

4. Hoelang ga je door?
“Zolang ik er plezier in heb. Toen ik begon bij de jeugdcommissie moest er het nodige in de steigers worden gezet op het gebied van begeleiding en materiaal voor de recreatieve elftallen. Dat is gelukt. Je doet het voor de jongens en meisjes. Dat ze met plezier gaan trainen en voetballen. Je krijgt ook wel positieve reacties als je wat voor hen hebt kunnen betekenen. Dat geeft voldoening. Zoals we de afgelopen jaren ook de organisatie van de jeugdcommissie en jeugdafdeling hebben kunnen versterken. Elke groep heeft nu bijvoorbeeld een groepsleider. Met hulp van velen is er al veel tot stand gekomen.”

5. Valt er nog wat te verbeteren?
“Oh, zeker wel. Nog uitdagingen genoeg. Zoals het steeds weer vinden van trainers voor de lagere recreatieve elftallen. Quick’20 moet er ook een kunstgrasveld bij hebben. Te vaak kunnen door de slechte toestand van enkele velden en ook door de intensiteit van het gebruik van de velden trainingen en wedstrijden niet doorgaan. En er zijn nieuwe kleedkamers nodig. Om daarmee ook in te spelen op de toename van het aantal meisjes. Dat is natuurlijk op zich heel positief maar vraagt wel om een aanpassing van ons sportpark. En verder zou het mooi zijn dat meer jeugdige spelers en ouders zich aanmelden als vrijwilliger want immers vele handen maken licht werk en deze mensen hebben we in de toekomst hard nodig.”

 

Morgen in de Week van de Vrijwilliger stellen wij 5 vragen aan: Gerrit Geisink van onderhoudsploeg Quick’20

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube