Nieuws

‘Quick’20 ligt mij na aan het hart’

vrijdag 8 maart 2024 - Algemeen


Roy Oude Nijhuis, hoofdcoördinator van de trainingsgroep
‘Quick’20 ligt mij na aan het hart’

Het is de Week van de Vrijwilliger. Alle aanleiding elke dag een vrijwilliger van Quick’20 in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag 5 vragen aan Roy Oude Nijhuis (52), al een jaar of dertig vrijwilliger, nu als hoofdcoördinator van de trainingsgroep op de zaterdagmorgen op het hoofdveld.

1. Roy, hoe ben je bij Quick’20 terechtgekomen?
‘Ik ben er begonnen te voetballen toen ik 5 jaar was en eigenlijk nooit meer weggegaan. Tot mijn 39e heb ik zelf in teamverband gevoetbald. Met Roy Velthuis ben ik als trainer/leider begonnen, toen ik 16 of 17 jaar was, bij E9. Daarna heb ik van alles gedaan: leider van een Fabri-Leagueteam, coördinator van de E- en de F-groep, trainer van E1 en F1, twaalf jaar in de commissie van het U11-toernooi gezeten en nu bezig aan mijn vierde jaar als hoofdcoördinator van JO6, dus de trainingsgroep op zaterdagmorgen.’

2. Hoe lang ben je nu vrijwilliger van Quick’20?
‘Ik schat 29 of 30 jaar. Ik ben Herman Oude Lohuis vier jaar geleden opgevolgd, maar heb wel gezegd dat ik het op mijn manier zou gaan doen, en dat is dus niet alleen. We zijn nu met Björn Nijhuis, Rob Groenewold, Erik ten Veldhuis en mijn persoontje met vier coördinatoren. Daarnaast hebben we zes vaste trainers en 27 ouders die ons helpen. Dankzij al die mensen kunnen we voor al die jonge gastjes leuke trainingen verzorgen.’

3. Wat is jouw drijfveer om je in te zetten voor Quick’20?
‘Quick’20 ligt mij na aan het hart. Daarnaast wil ik graag wat voor de maatschappij doen, het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te krijgen. En het is natuurlijk ook een sociaal gebeuren, ik ken daardoor veel mensen bij Quick’20 en het is altijd gezellig.’

4. Hoe lang ga je nog door?
‘Zolang ik het nog leuk en gezellig vind, dat is een absolute voorwaarde. Ja, Herman heeft dit veertig jaar gedaan, maar zo lang ga ik het niet doen, haha. Een beetje doorstroming op z’n tijd is alleen maar goed. Maar als ik hier ooit mee stop, dan komt er echt wel weer iets anders bij Quick’20.’

5. Valt er nog iets te verbeteren?
‘Ik mis een trainer bij de jongere selectieteams die het lopen van voetballertjes in de O9-en O11-groep verbetert. Een coördinatieve trainer dus, die dus let op houding en dat soort zaken. Verder mis ik deelname aan de hoog aangeschreven internationale toernooien voor de O9-en O11-selecties aan hoog aangeschreven toernooien. Jammer dat we daar niet of nauwelijks meer aan meedoen, want die toernooien zijn goed voor de ontwikkeling van de spelertjes en worden nog steeds georganiseerd in Nederland.’

 

Morgen in de Week van de Vrijwilliger stellen wij 5 vragen aan: Gerard Tijdhof, bestuurslid jeugd Quick’20

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube