Nieuws

‘Ik doe het ook voor sociale aspect’

dinsdag 5 maart 2024 - Algemeen


Evert Brander, vrijwilliger op het secretariaat van Quick’20
‘Ik doe het ook voor sociale aspect’

Het is de Week van de Vrijwiliger. Alle aanleiding elke dag een vrijwilliger van Quick’20 in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag 5 vragen aan Evert Brander (54), vrijwilliger op het secretariaat van onze club.

1. Hoe raakte je betrokken bij Quick’20?
‘Wij woonden in de Noordoostpolder, toen mijn vader hier werk kreeg. Ik heb eerst een jaar bij VV Oldenzaal gevoetbald, maar ben toen overgestapt naar Quick. Daar heb ik vanaf de D-groep gespeeld, tot nog drie, vier jaar in de senioren. Omdat ik toen in de horeca werkte, ben ik gestopt. Wel hebben we toen met vrienden nog in een zaterdagteam bij De Esch gespeeld, onder andere met onze huidige trainer Erik Hazewinkel. Als vrijwilliger was ik een jaar of 17, 18 toen ik achter de bar kwam te staan, heb zelfs nog patat gebakken. Ook ben ik leider en trainer bij de D-jeugd geweest en leider van het seniorenteam waar ik zelf in speelde.’

2. Hoe lang ben je nu vrijwilliger bij Quick’20?
’In mijn jonge jaren een jaar of 6. Ik heb jaren in Gelderland gewoond, maar sinds de scheiding in 2014 woon ik weer in Oldenzaal. Werken zit er voor mij niet meer in, ik ben afgekeurd vanwege een vergrote hartspier, waardoor ik energieproblemen heb. Toch leek het me wel leuk om weer wat bij Quick te gaan doen en via Frank Brummelhuis, die ik sprak in zijn sauna, hoorde ik dat ze voor het secretariaat nog iemand zochten. Ik ben eind 2018 begonnen toen Tonnie Visscher en Cees Ikink er ook nog waren. Ik houd me vooral bezig met het wedstrijdprogramma en de indeling van de velden en kleedkamers. Jos Engbers doet de scheidsrechters. In totaal ben ik nu een jaar of 11 vrijwilliger.’

3. Wat is jouw drijfveer om je in te zetten voor Quick’20?
‘Quick’20 is een mooie vereniging, daarbij doe ik het ook voor het sociale aspect, ik ben graag onder de mensen.’

4. Hoe lang wil je dit nog blijven doen?
‘Zolang mijn gezondheid het toelaat en natuurlijk zolang ik het nog leuk vind.’

5. Valt er bij Quick’20 nog iets te verbeteren?
‘Er mag wel iets meer duidelijkheid komen over hoe de lijntjes hier allemaal lopen, wie waar verantwoordelijk voor is. Te vaak wordt er weer iemand tegen de schenen geschopt, omdat blijkt dat er iemand anders voor verantwoordelijk is, waar je dus niet van op de hoogte bent.’

 

Morgen in de Week van de Vrijwilliger stellen wij 5 vragen aan: Bram Semmekrot, trainer Jongens onder 9

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube