Nieuws

‘Als FC Twente belt, ben ik weg’

maandag 4 maart 2024 - Algemeen


Aniek Bulters, ambitieuze trainster van jongens O13-2
‘Als FC Twente belt, ben ik weg’

Het is de Week van de Vrijwilliger. Alle aanleiding elke dag een vrijwilliger van Quick’20 in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag 5 vragen aan Aniek Bulters (33), trainster van jongens onder 13-2.

1. Hoe raakte je betrokken bij Quick’20?
‘Ik kom oorspronkelijk uit Losser, we kwamen in 2015 schuin tegenover Quick’20 te wonen. Dus ik ging hier ook lekker voetballen. Ik ben nu trainster van JO13-2, bewust van de jongens, omdat het toch een stapje hoger is. Ik heb het TC3-diploma.’

2. Hoe lang ben je al vrijwilliger bij Quick’20?
‘Tot mijn grote verbazing werd ik op de meest recente ledenvergadering gehuldigd vanwege mijn 10-jarig jubileum. Ik ben er zelf helemaal niet mee bezig. Het bevalt me gewoon heel goed, ik heb hier al zoveel geleerd van andere trainers, dat begon al op de zaterdagochtend bij Herman Oude Lohuis. Ik ben nu ook gestopt met voetballen omdat ik me verder wil ontwikkelen als trainer.’

3. Wat is jouw drijfveer om je in te zetten voor Quick’20?
‘Ik vind het trainen van zo’n team gewoon ontzettend leuk. Op het voetbalveld kan ik helemaal mezelf zijn, ben ik echt zelfverzekerd. Soms vragen ze me wel eens: ‘Slaap je hier?’ Tja, ik vind het gewoon fantastisch. En Quick’20 is een grote club, waar heel veel kundige mensen zitten en waar ik ontzettend veel van kan leren. Daarom wil ik volgend seizoen assistent-trainer zijn bij O15-1 of O13-1, ook weer om mezelf verder te ontwikkelen. En komend seizoen ben ik ook trainer van het Regioteam Reggestreek MO13/14, dat is op vrijdag en zondag.’

4. Hoe lang ga je nog door?
‘Nou ja, ik heb wel mijn ambities. Bij de Kringloopwinkel De Beurs ben ik administratief medewerkster, maar daar heb ik al gezegd: ‘Als FC Twente kom, ben ik hier weg’. Ja, dat is echt mijn droom, altijd al geweest. Ik hoop ook dat ze er ooit jeugdselecties bij de meiden krijgen, lijkt me gaaf om daar dan trainer van te zijn. Maar ook als assistent: als Twente belt, ben ik weg. Al kan ik me aan de andere kant niet voorstellen dat ik helemaal niets meer doe voor Quick’20. Zo train ik nu ook nog eens in de twee weken ‘Vrouwen 2’, puur voor de fun.’

5. Valt er nog iets te verbeteren?
‘Ja, ik zou graag willen dat er onderling beter wordt gecommuniceerd over het doorschuiven van spelers. Dus dat spelers van mijn O12-team alvast een paar keer met O13 mee gaan trainen, net zoals mijn spelers mee gaan trainen bij O15-2. Daar wordt iedereen beter van, het is jammer dat ik daar teveel op moet hameren.’

 

Morgen in de Week van de Vrijwilliger stellen wij 5 vragen aan: Evert Brander, vrijwilliger op het secretariaat van Quick’20

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube