Nieuws

Quick’20 moet winnen bij Pelikaan S om in de middenmoot te blijven

vrijdag 1 maart 2024 - 1e selectie


Thuis speelde Quick’20 met 1-1 gelijk maar gezien de stand op de ranglijst moet zaterdag in het uitduel tegen Pelikaan S de volle winst het uitgangspunt zijn. Pelikaan S staat op de laatste plaats en Quick’20 bezet de zevende plek.  Een zege is ook hard nodig om de positie in de middenmoot vast te houden.

Zaterdag 2 maart  is de officiële start van de 3e periode van 10 wedstrijden in de vierde divisie D. Quick’20 haalde in de 1e periode 11 en in de 2e periode 14 punten. Pelikaan S in de 1e periode 9 en in de 2e periode 4. Wat opvalt is dat Pelikaan S thuis 12 van de totaal 13 punten haalde maar thuis wel met 0-8 verloor van Rohda R. Twee weken terug werd echter met liefst 5-1 gewonnen van SDV Barneveld. Cijfers zeggen niet alles, wel leert het dat Pelikaan S thuis de meeste punten pakt met 3 overwinningen, 3 keer gelijk en 3 keer verlies. Quick’20 pakte overigens in uitwedstrijden 15 punten uit 10.

Een heel ander verhaal is dat Pelikaan S stopt met het voetballen op prestatieniveau en na dit seizoen in één sprong terugkeert naar de vijfde klasse. Dit besluit is weloverwogen genomen door het bestuur met het oog op de toekomst van de vereniging.

Dit is een extra waarschuwing voor Quick’20 voor morgen. De huidige selectie van Pelikaan S zal zich niet zo neerleggen bij een normale rechtstreekse degradatie dit seizoen en haar huid in de resterende wedstrijden zo duur mogelijk willen verkopen. Quck’20 zal evenals tegen MASV een stugge ploeg ontmoeten die het vooral achterin dicht wil houden.

Afgelopen week verloor Pelikaan S wel met 5-0 bij Excelsior’31, dat er veel moeite mee had de eerste goal te scoren. Quick’20 moet gewoon snel scoren en gedisciplineerd vol op de aanval spelen en hopen dat het eindelijk eens meezit bij de momenten van net geen doelpunt. Makkelijk is geen enkel  duel, geduld bewaren met solide spel levert de meeste kans op voor een driepunter.

Pelikaan S speelt op Sportpark Oostwold, de Boomgaard 1, Oostwold Westerkwartier.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube