Nieuws

Quick’20 toont veerkracht en wint doelpuntrijke wedstrijd

zondag 18 februari 2024 - 1e selectie


Quick’20 boekte de eerste competitiezege van 2024. Op het eigen Vondersweijde werd AZSV met 4-3 verslagen.
De wedstrijd kende een knotsgek scoreverloop. Quick’20 stond binnen 17 minuten met 0-2 achter, boog dat om met drie treffers in de 32e tot de 38e minuut tot 3-2 en maakte vlak voor tijd de winnende 4-3; een knappe zege. In de eerste 25 minuten leek het of carnaval nog in de benen van de thuisclub zat. Quick’20 oogde lusteloos en werd aan alle kanten voorbij gelopen en had geluk dat AZSV al in de eerste minuut een verdedigingsfout niet afstrafte met een doelpunt. Een doelpunt voor AZSV kon echter  niet uitblijven en het werden er zelfs twee binnen vijf minuten.
Eerst in de 12e minuut de 0-1 door een prachtig diagonaal schot in de verste hoek en de 0-2 in de 17e minuut door een vrije trap die zo door de muur ging. Een dikke nederlaag zat eraan te komen, maar Quick’20 herstelde zich heel knap. De eerste kans in de 32e minuut leverde meteen een doelpunt op toen uitblinker Cas Goorhuis Oude Sanderink de bal fraai binnenkopte na een voorzet op maat van Luuk Geelen. Cas scoorde drie minuten later de 2-2 met een prachtig afstandsschot van 16 meter die in de verste bovenhoek verdween. Weer drie minuten later zette Peter Ilia Quick’20 op voorsprong door een voorzet van Frank Eulderink binnen te tikken, 3-2.Even daarna kopte Cas de bal weer bijna binnen, maar de keeper stopte de bal met de voet.Net voor rust scoorde weer Roters de 3-3 uit een terecht gegeven penalty.
Na rust vielen er minder goals, maar de wedstrijd verveelde geenmoment. Quick20 kwam sterk uit de rust en Cas kreeg in de 48e minuut de kans op 4-3, maar zag zijn goede kopbal opnieuw gestopt door de keeper. In de 52e minuut ging de bal bij het Quick-doel voorlangs en ontsnapte de thuisclub aan een achterstand. Zo was de wedstrijd aardig in evenwicht. In de 69e minuut schoot Peter Ilia de bal uit de draai binnen, althans zo leek het, ware het niet dat de bal via de binnenkant van de ene naar de
andere paal ging en vervolgens in de handen van de AZSV-doelman terechtkwam.
In de 82e minuut was er een prima kans voor AZSV, maar de bal ging net voorlangs het Quick-doel. In de 85e minuut maakte Tim Zwienenberg de winnende goal. Met een simpele en fraaie uithaal van 16 meter verdween de bal in het doel: 4-3.
Het werd nog even spannend maar Quick’20 ging toch met een uiteindelijk verdiende overwinning van het veld. Hulde jongens en als de volgende wedstrijden de concentratie de hele wedstrijd kan worden vastgehouden, dan komt het goed!
Vierde divisie D.
Quick’20 – AZSV 4-3 (3-3).
Score: Roters 0-1, Vervelde 0-2, Cas Goorhuis Oude Sanderink 1-2 en 2-2, Peter Ilia 3-2, Roters 3-3 (pen.), 85. Zwienenberg 4-3.
Quick’20: Niels Ensink, Mike Tanke, Bart Huyts, Ryan Snelders (60. Ruben D’Hollosy), Tim Zwienenberg, Gijs Olde Scholtenhuis, Luuk Geelen (60. Thomas Bosch), Cas Goorhuis Oude Sanderink, Frank Eulderink (76. Yusuf Koroma), Jesse Kip (46. Daan Oude Veldhuis), Peter Ilia(87. Milan Braam).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube