Team van de week: MO17-1

woensdag 14 februari 2024 - Algemeen

Zet de champagne maar alvast koud

10 februari 2024, Quick MO17-1 speelt uit tegen Stroe MO17-1. Tot nu toe 2 gewonnen met een doelsaldo van plus 14. Maar resultaten uit het verleden zijn geen garantie naar de toekomst.

Even terug in de tijd. Op 11 maart 2017 speelde het nieuwe Quick MO11 team hun eerste wedstrijd. In dat team speelden Julia, Wiep, Naya en Cato. In 2018 bij de NK voor teams O11 in Roden waren ook Mara, Romee, Anne en Demi van de partij. Zo is het team in de loop der tijd gegroeid en veel meiden voetballen dus al jaren samen. Ze hebben plezier op het veld en plezier buiten het veld. Maar let wel, het is een prestatieteam.

Wie is de topscorer? De ene zegt Louisa en de andere Anne. Maar het team is daar helemaal niet mee bezig. De kracht van het team ligt in het collectief. Samen zijn ze sterk. Hard werken, gaten dichtlopen, elkaar het succes gunnen. Barry denkt dat het vandaag 1-5 wordt, Jan denkt aan 0-4. Op naar scheids Edwin van Iwaarden op veld 1 en kiek’n wat ’t wordt.

Quick zet meteen druk en in de 1e minuut weet Wiep te scoren. En daarna scoort ze er nog twee! Pas na een kwartier weet Stroe van de eigen helft af te komen maar hun aanvallen worden kundig afgeweerd door de verdediging van Quick. Keeper Joni had deze helft vrij kunnen nemen. Tess brengt de stand op 0-4 en zo gaan ze de rust in.

In de tweede helft weten Naya en Mies te scoren maar de scherpte bij Quick is er toch een beetje af en Stroe komt steeds meer in de wedstrijd. In de laatste minuut krijgt Stroe een corner en scoort. Eindstand 1-6. Drie gewonnen! Als ze zo doorgaan worden ze zeker kampioen, zet de champagne maar alvast koud. Maar eerst op naar de volgende wedstrijd, 24 februari thuis tegen VVOP uit Voorthuizen. Succes team!