Nieuws

Team van de week: JO15-3

woensdag 7 februari 2024 - Algemeen


Nieuwe ronde, nieuwe kansen

3 februari 2024, Quick JO15-3 ontvangt SV Almelo JO15-1. De eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Inderdaad, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Vorig jaar augustus zijn er nogal wat eerstejaars bijgekomen, de tweedejaars zijn nu in de minderheid. In de afgelopen najaarscompetitie is JO15-3 twee keer in de middenmoot geëindigd. Iedere keer werd er nipt verloren of nipt gewonnen. Wordt dit seizoen een herhaling daarvan?

Op de vraag wie de topscorer is valt de naam van Thijn. Maar Siem en Mats kondigen aan dat zij vandaag gaan scoren. Keeper Lars denkt dat hij vandaag één bal moet doorlaten en dat is dan een eigen goal. Trainer Marcel denkt dat het 4-1 wordt, trainer Bart denkt meer aan 3-0. Het vertrouwen is dus groot maar we hebben nog geen idee hoe sterk de tegenstander is. Op naar scheids Maurice Govers op veld 3 en kiek’n wat ’t wordt.

Vanaf de aftrap is zichtbaar dat de twee teams een geheel andere speelwijze hebben. Quick probeert technisch te voetballen, op te bouwen, de linies op elkaar te laten aansluiten en de bal moet het werk doen. Almelo stoort vroeg en als ze de bal veroverd hebben wordt de lange bal gespeeld die achter de verdediging van Quick valt. Almelo vertrouwt dan op de snelheid van hun spitsen. Opbouw versus counter. Interessant.

Almelo weet vanuit de counter al snel twee keer te scoren en kort na de rust valt de 0-3. Het kantelpunt van de wedstrijd is de penalty die zij daarna krijgen. Het staat dan 0-4. Is de wedstrijd gespeeld? Nee, Quick recht de rug en weet drie keer achter elkaar te scoren (Jurre en Meron). Zou het toch nog kunnen? Helaas, Almelo scoort de 3-5 en dat is de eindstand. Nu concentreren op de volgende wedstrijd, 24 februari naar Nijverdal, SVVN JO15-1JM. Inderdaad, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Succes team!

 

Klik hier voor de foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube