Nieuws

Quick’20 kan na goede eerste helft toch niet stunten

zondag 4 februari 2024 - 1e selectie


Na een veelbelovende eerste helft bleef Quick’20 zaterdagmiddag in Rijssen met lege handen. Koploper Excelsior’31 won met 3-1.

Die uitslag vertelde echter niet het verhaal van de wedstrijd. Want wat speelde Quick’20 de eerste 35 minuten goed! De mannen van Erik Hazewinkel, die Ruben d’Hollosy een basisplaats had gegund, speelden op het scherp van de snede en koppelden daar ook nog een prima combinaitespel aan. Daarbij werd het natuurlijk geholpen door de snelle openingstreffer. Al in de tweede minuut was Lars Getkate er als de kippen bij toen de doelman van Excelsior’31 teveel moeite had met een schot van een ploegmakker.

Daarna legde Quick’20 de thuisclub volledig de wil op. Met prima combinaties kwam de koploper er niet aan te pas. Pas zo’n tien minuten voor rust kwam Excelsior’31 beter in de wedstrijd. Vaak wordt een wedstrijd in momenten beslist en dat was ook zaterdag het geval. De zwart-witten lieten de thuisclub scoren een minuut voor rust en een minuut ná rust. Op slag van rust maakte Rick Hemmink de gelijkmaker, koud uit de kleedkamer stond er al 2-1 op het bord. Jasper Veltkamp profiteerde optimaal van een foutieve terugspeelbal van Ryan Snelders.

In de 55e minuut kreeg Quick’20 de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Vanaf de strafschopstip schoot Tim Zwienenberg de bal echter op de bovenkant van de lat. Een flinke tegenvaller voor de gasten uit Oldenzaal die daarna Stan ter Haar in de 77e minuut de wedstrijd in het slot zagen gooien.

Door de nederlaag zakte Quick’20 naar de tiende plek op de ranglijst en is de ploeg nog maar drie punten verwijderd van de plek die aan het einde van dit seizoen nacompetitie betekent. Positief is dat onze mannen voor rust lieten zien dat ze veel in hun mars hebben. Quick’20 speelt op carnavalszaterdag de uitwedstrijd bij VV Scherpenzeel, de nummer 2 op de ranglijst.

Excelsior’31-Quick’20 3-1 (1-1)
2. Getlate 0-1 45.Hemmink 1-1, 46. Veltkamp 2-1, 77. Ter Haar 3-1.
55. Zwienenberg (Quick’20) mist penalty.

Gele kaarten: Olde Scholtenhuis (Quick’20)

Excelsior’31: Reimink, Beverdam, Veensma (84.Seppenwoolde), Schmidt (46.Van de Berg), Hemmink, Reinders (46.Leemhuis), Werkhoven (46.Veltkamp), Soumaoro, Kaptein (62.Maneschijn), Memic, Ter Haar.

Quick’20: Ensink; Droste, Snelders (74.Akova), d’Hollosy (46.Huyts), Zwienenberg; Geelen, Olde Scholtenhuis (82.Oude Veldhuis), Goorhuis Oude Sanderink (66.Koroma); Eulderink (82.Braam), Kip, Getkate.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube