Nieuws

Kantinebrigade van Quick’20 zou in toprestaurant niet misstaan

maandag 29 januari 2024 - Algemeen


Zo’n negentig vrijwilligers, sponsors en ereleden genoten – voorafgaande aan het thuisduel van Quick’20 tegen SDV Barneveld – op de nieuwjaarsreceptie van een even uitgebreide als heerlijke lunch. Weer een meesterwerk van de dames en heren van de kantinecommissie.

Als een volleerde chefkok legt Louis Giesselink (82) in de keuken de laatste hand aan de voorbereiding voor de lunch van de nieuwjaarsreceptie. Zorgvuldig smeert hij de dillesaus, waarna de luxe broodjes worden afgemaakt met zalm en een blaadje sla. Als de schaal vol is, klinkt het: “Klaar, ook dit kan naar boven.”

Boven is in dit geval de bestuurskamer, waar een uitgebreid buffet is uitgestald voor de ongeveer negentig gasten van de nieuwjaarsreceptie van het bestuur van Quick’20. Met behalve broodjes zalm ook broodjes gezond, roombroodjes, soep, balletjes gehakt, saucijzenbroodjes en nog veel meer. Daarvoor hebben de dames en heren van de kantinecommissie al ettelijke keren de trap op- en afgelopen.

 

 

Ze laten op deze zaterdag weer eens zien dat de keukenbrigade van Quick’20 niet zou misstaan in een professioneel horecabedrijf. Want terwijl de een  volop in de slag is voor de speciale lunch, is de ander druk voor de gasten in de kantine. Zo rekent Jojanneke Varkevisser in strak tempo het een na het andere broodje gezond af en heeft Wendy Visscher haar vertrouwde plek bij het frituurgedeelte ingenomen.

“Zo’n lunch erbij op de al drukke zaterdag  kan ook alleen als iedereen bereid is zaken van elkaar over te nemen. We doen dit met zijn allen”, benadrukt Louis Giesselink. Samen met onder andere Ben Bruinink (78)  is hij al enkele dagen eerder gestart met de voorbereidingen. “Doen we elke week wel voor het weekend, maar nu natuurlijk helemaal. Op donderdag hebben we de eieren gekookt, groenten gesneden en dergelijke. Op vrijdag maken we altijd de lunchpakketten klaar voor de selectieteams. Dan heb je het over grote aantallen.”

Louis en Ben zijn al vele decennia op verschillende terreinen actief voor Quick’20 en maken sinds respectievelijk 1995 en 1998 ook deel uit van de kantinecommissie. Louis: “Toen ik begon haalde ik 40 broodjes bij de bakkerszaak van Ben. Daar konden we het hele weekend mee doen…”

Ben voegt lachend toe: “Het is niet meer zoals vroeger dat je in de kantine alleen de keuze had tussen een bal gehakt met of zonder rode saus.”

De broodjes van Quick hebben inmiddels een reputatie die zelfs verder reikt dan de gemeentegrenzen. Ben en Louis: “Haha ja, we hebben meegemaakt dat een elftal uit Borne op weg naar een uitwedstrijd in Denekamp eerst hier roombroodjes kwam halen.”

Ben was zoals altijd op deze zaterdag al om kwart voor zeven present in de kantine. Kort daarna volgde de versterking. De kantinecommissie telt in totaal zo’n zeventig vrijwilligers. Op zaterdagen is het zo druk dat je wel zes mensen in de keuken en zes achter het schap nodig hebt. Louis Giesselink: “Als je een keer niet kunt, is er altijd wel iemand die wil ruilen. Komt ook doordat de sfeer onderling goed is. Daardoor blijft het leuk dit te doen. Zolang dat zo is, ga ik door.”

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube