Nieuws

Zwakke periode voor rust én rode kaart doen Quick’20 de das om

maandag 11 december 2023 - 1e selectie


De hoofdmacht van Quick’20 heeft 2023 afgesloten met een teleurstellende nederlaag bij Rohda Raalte: 2-1. Daarmee zakten de manschappen van trainer Erik Hazewinkel van de zesde naar de zevende plek op de ranglijst van de vierde divisie. Die plek deelt Quick’20 nu met het Tubbergse TVC’28, dat eveneens 20 punten heeft uit 15 duels.

Het had heel anders kunnen gaan als Thomas Bos de bal in de tweede minuut van dichtbij had binnengeschoten. Uit een voorzet ging zijn inzet echter over. Daarna nam de thuisclub het heft meteen in handen. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Quick’20-verdediger Yannick Heskamp kopte de bal foutief terug op Quick-doelman Niels Ensink, die vervolgens kansloos was op de inzet van Teije ten Dam (1-0). De gasten uit Oldenzaal waren daarna de kluts volledig kwijt. Nauwelijks vier minuten later stond er al 2-0 op het scorebord, de prachtige omhaal uit een moeilijke hoek verdiende het applaus van de bezoekers.

Rohda kreeg daarna drie uitgelezen kansen om de score uit te breiden, maar het was in de 31e minuut Jesse Kip die na een assist van Peter Ilia de spanning terugbracht (2-1). Op dat moment had Thomas Bosch het veld overigens al met een blessure verlaten, hij werd vervangen door Furkan Akova. In de 35e minuut kreeg Frank Eulderink nog een goede kans, maar hij raakte de bal volledig verkeerd.

Omdat er slechts 2-1 op het scorebord en vooral Rohda kwistig om sprong met de kansen, was het Overijsselse onderonsje nog steeds een wedstrijd. Echter na rust ontbrak bij Quick’20 de overtuiging om het de thuisclub echt moeilijk te maken. Helemaal toen Peter Ilia in de 74e minuut direct rood kreeg na een ongeoorloofde charge op de ledematen van een Rohda-speler en Quick’20 dus met tien man door moest. Vlak voor tijd kreeg de thuisclub de enige kans van de tweede helft, maar de 2-1 bleef op het scorebord staan.

Quick’20 hervat de competitie in het nieuwe jaar op zaterdag 20 januari. Dan gaan de zwart-witten op bezoek bij mede-koploper Scherpenzeel. Peter Ilia is er dan in elk geval niet bij, hij kreeg na zijn rode kaart tegen Rohda één wedstrijd schorsing.

Rohda-Quick’20 2-1 (2-1)
4. Ten Den 1-0, 8. Hansler 2-0, 31. Kip 2-1. Scheidsrechter: Kaper (Groningen).
Rode kaart: 74. Ilia (Quick’20).
Gele kaarten: Pazie (Rohda), Olde Scholtenhuis, Kip, Keizer (Quick’20).

Opstelling Quick’20: Ensink; Tanke (46. Snelders), Heskamp (87.Braam), Huyts, Zwienenberg; Bosch (22.Akova), Geelen (87.Keizer), Olde Scholtenhuis; Eulderink (46.Goorhuis Oude Sanderink), Kip, Ilia.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube