Nieuws

Team van de week: Quick JO17-5

maandag 4 december 2023 - JO17-5


Quick JO17-5. Wie wordt Koning Toto?

Zaterdag 2 december 2023: Quick ’20 JO17-5 ontvangt Avanti W. JO17-4 uit Enschede. Er staat wat op het spel vandaag, bij winst schuift het team door van plek 5 in de competitie naar plek 2 of 3. Het is stil en koud op het sportpark, door de vorst zijn de meeste wedstrijden afgelast maar JO17-5 speelt wel en ze hebben er echt zin in!

Het is een samengesteld team, ongeveer de helft voetbalt al een paar jaar samen, de andere helft is er dit jaar bijgekomen. In het spel is dat niet te zien, het is een geoliede machine met goed ingestudeerde patronen en automatismen. Dat is de kracht maar meteen ook de zwakte: iedereen moet op het veld zijn taken goed uitvoeren anders ligt de zaak meteen helemaal open. Spelplezier is belangrijk maar winnen doen ze ook graag. Dat gaat vandaag ook gebeuren denken trainers Tom Linderman en Marcel Velthuis. Tom voorspelt dat het 4-1 gaat worden, Marcel houdt het op 3-0. Mooi, degene die het goed heeft wordt na de wedstrijd gekroond tot Koning Toto……

Op het veld is de trainingsarbeid goed zichtbaar, het samenspel is verzorgd en de druk naar voren is groot. Maar Marcel ziet al snel dat de omschakeling bij balverlies niet goed loopt en dat daardoor krijgt Avanti W. in 20e minuut een dot van een kans en scoort. Quick is niet onder de indruk: gewoon je eigen spel blijven spelen, dan komen de kansen vanzelf. Topscorer Timor Heidkamp had van te voren aangekondigd dat hij ging scoren. Nou, hij hield woord en scoort zelfs vier keer. Daarnaast scoort Tijn Schopman en dat zorgde voor een eindstand van 5-2. Helaas voor Tom en Marcel, met deze uitslag zijn zij geen koning Toto. Maar ze hebben samen wel een prima team gesmeed en ze stijgen na de speelronde van vandaag naar plek 2 op de ranglijst. Komende week uit tegen RSV in Rossum. Altijd lastig. Succes team!

Klik hier voor de foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube