Nieuws

Quick’20 verzuimt voor rust wedstrijd te beslissen

zondag 3 december 2023 - 1e selectie


De hoofdmacht van Quick’20 won drie wedstrijden op rij, maar dolf tegen Berkum het onderspit. Op het kunstgras op sportpark Vondersweijde waren de Zwollenaren met 1-2 te sterk.

De zwartwitten speelden vooral de eerste helft prima en kwamen drie keer alleen voor de keeper zonder te scoren. Berkum scoorde tweemaal en zo leed Quick’20 een zure nederlaag. Quick’20 kwam goed uit de startblokken tegen een ploeg die in de pijlsnelle en onhoudbare linksbuiten Vince van den Anker een uitstekend aanvallend wapen had. ‘Veel beweging, veel kansen en we benutten beide flanken goed. We verwachtten door te pakken en het duel voor rust te beslissen, maar het draaide om’, zei trainer Erik Hazewinkel naderhand.

In de beginfase was Quick’20 de betere ploeg, al counterde Berkum vliegensvlug. Na wat kleine kansen stormde Thomas Bosch in de 20e minuut het Zwolse strafschopgebied binnen en werd daar onreglementair gestuit. De toegekende penalty werd vervolgens onhoudbaar binnen geknald door Peter Ilia:1-0. Lang kon Quick’20 daar niet van genieten, want in de 28e  minuut maakte middenvelder Lars van Gerner van de gasten uit een prima voorzet de 1-1.
Tussen de 20e en 40e minuut had Quick’20 drie honderd procend, in de rebound raakte Peter Ilia de bal helemaal verkeerd. .
In de 30e minuut onderschepte Frank Eulderink een foute terugspeelbal en strandde helaas ook op de keeper.
Tien minuten later leken ook de gasten een penalty te krijgen maar scheidsrechter Molenaar liet de vrije trap net buiten het zestienmetergebied nemen. De pijlsnelle Van den Anker bleek op de linkerflank weer eens niet te stuiten en legde goed
terug op Dean Vreugdenhil, die de bal van afstand prachtig in de bovenhoek van het Quick-doel krulde: 1-2.

Na rust probeerde Quick’20 van alles, maar het hoge niveau van de eerste helft werd niet meer gehaald. Daarnaast was het steeds oppassen geblazen razendsnelle counters van Berkum dat goed en compact verdedigde.  Kleine kansen waren er wel degelijk voor Quick’20 en met wat meer geluk was de verdiende gelijkmaker wel gevallen. Vlak voor tijd had Berkum de kans op 1-3, maar keeper Niels Ensink ranselde het keiharde schot knap uit de bovenhoek. In blessuretijd had Quick’20 nog een enorme kans op de 2-2, de teen van Bart Huyts was net niet lang genoeg om de doelman te verrassen. Zo eindigde de wedstrijd in 1-2, een zure en onnodige nederlaag voor Quick’20

Volgende week zondag 10 december speelt Quick’20 de laatste wedstrijd van 2023, uit bij Rohda Raalte, de nummer 4 op de ranglijst van de vierde divisie D.

Quick’20 – Berkum 1-2 (1-2).
Score: 21. Peter Ilia 1-0, 27. Lars van Gerner 1-1, 44. Dean Vreugdenhil 1-2.
Quick’20: : Niels Ensink, Mike Tanke, Bart Huyts, Yannick Heskamp (85. Ryan Snelders), Tim Zwienenberg, Gijs Olde Scholtenhuis, Thomas Bosch, Luuk Geelen, Frank Eulderink (86. Furkan Akova), Jesse Kip (72. Lennart Jansink, 79. Yusuf Koroma), Peter Ilia.

 

Belijk hier de samenvatting

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube