Nieuws

Team van de week: Quick JO17-1

maandag 27 november 2023 - JO17-1


Quick JO17-1: “Aanhaken of afhaken”

Zaterdag 25 november 2023: JO17-1 ontvangt CSV’28 uit Zwolle. Na de eerste acht speelrondes staat Quick 6e en CSV staat 7e. Vandaag speelronde 9. Kampioen worden lijkt (te) ver weg, maar er is zeker een goede kans om nog derde te worden. Het spant er om vandaag: wordt het aanhaken of afhaken?

Opvallend is dat Quick tot nu toe thuis alles verloren heeft en uit alles gewonnen. Vorige week kwam het team bij Buitenveldert achter met 3- 0 maar wist in de laatste minuten van de wedstrijd de winnende goal te scoren: 3-4. Waar dat door kwam? Trainer Stan Veger vat het samen in één woord: beleving. Daar vallen zaken onder als inzet, onderlinge coaching, elkaar stimuleren, scherpte, echt willen winnen. In de trainingen van de afgelopen week is hier op gehamerd. De hamvraag: wat gaat het worden? De trainer waagt zich vooraf aan een voorspelling: het wordt 3-0 vandaag! Nou, kiek’n wat ’t wordt.

Op het veld is meteen zichtbaar dat CSV vooral de lange bal speelt en Quick juist opbouwt vanuit de verdediging. In 5e minuut scoort CSV uit een counter. Quick begint daarna meer druk te zetten en heeft zo’n 65% balbezit. De ene corner volgt op de andere en in de 18e minuut betaalt dat zich uit: voor Quick scoort Loek Slot (1-1). De eerste helft wordt zo afgesloten en in de kleedkamer analyseert de staf wat er beter kan. Het spel is veel te gehaast en er wordt met te weinig beleving gespeeld.

In de tweede helft zet Quick steeds meer druk en zoekt nadrukkelijk de duels op. Het spel wordt feller en de scheidsrechter moet een paar kaarten uitdelen. Over en weer zijn er kansen en een paar keer zien we dat die doelpalen er niet voor niets staan. Maar er wordt niet meer gescoord, het blijft 1-1.
Is Stan tevreden? Nee! Er is te weinig gedaan met de opdracht waarmee het team het veld opging. Maar het goede nieuws is dat de ban gebroken is, er is thuis niet verloren.

Komende week uit tegen BVC Bloemendaal. Wordt dat de 5e uit-overwinning? Succes team!

 

Klik hier voor de foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube