Nieuws

Quick’20 pakt met wervelende voetbalshow eerste zege op eigen veld: 7-1

zondag 19 november 2023 - 1e selectie


Quick’20 behaalt na vijf mislukte pogingen eindelijk de eerste winst thuis. En hoe, met schitterend combinatiespel werd tegenstander Be Quick 1887 volledig weggespeeld.

 

Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen, met in het achterhoofd de 0-3 overwinning met goed spel bij TVC’28. Maar tegelijk was Quick erg benieuwd naar de kracht van Be Quick, dat vorige week nog gelijk speelde tegen koploper Excelsior’31. Een voordeel voor Quick was in ieder geval dat er voor het eerst twee weken achtereen met dezelfde basiself kon worden gestart.

 

Al gauw werd duidelijk dat Quick’20 niet bang hoefde te zijn voor de tegenstander. Vanaf het begin speelde het vol op de aanval en met fraai combinatievoetbal werd Be Quick compleet verrast. Al na 7 minuten maakte Gijs Olde Scholtenhuis de 1-0 na voorbereidend werk van Frank Eulderink, die zelf niet scoorde maar de gehele wedstrijd een ware plaaggeest was voor zijn tegenspeler en zijn “oude” vorm weer terugkrijgt.

 

Na 26 minuten maakte Luuk Geelen de 2-0 uit een assist van de ijzersterke Peter Ilia, die in de 33e minuut zelf half vallend knap de 3-0 binnenschoot na een voorzet van Frank. In de slotminuut van de 1e helft werd het 4-0 na schitterende acties en zorgde Peter er voor dat Thomas Bosch de zwart-witten dankzij een doelpunt uit het boekje met een gerust hart van de thee kon laten genieten. Be Quick had wat schaarse uitvallen in de 1e helft en schoot 2 maal voorlangs het doel en één keer werd een bijna doelpunt voorkomen omdat Quick de bal tot corner verwerkte.

 

Meteen na rust nam Be Quick het initiatief dat van korte duur was, want Quick’20 werd al snel weer de spelbepalende ploeg. Het spel was wel wat minder sprankelend dan in de eerste helft en het duurde even voordat het vijfde doelpunt viel. In de 63e minuut werd een mooie solo actie van Thomas door Peter bekroond met zijn 2e treffer, 5-0. Be Quick deed in de 76e minuut wat terug door Guus Broekema, 5-1.

 

Bij die stand leek het te blijven. Toch scoorde Quick’20 nog tweemaal. In de 87e minuut kopte Bart Huyts de bal snoeihard binnen na een voorzet van Luuk, 6-1. En in de 90e minuut +1 scoorde ook Luuk zijn tweede goal na een assist van invaller Thimo Herr.

 

Uitblinker gisteren was het hele team van Quick’20 dat een wervelende show op de mat legde en elkaar blindelings vond. Waarbij ook de keeper wel steeds op zijn hoede moet blijven bij het weinige werk wat hij te doen heeft. Al met al een klinkende overwinning voor Quick’20 waardoor de ploeg is gestegen van de 10e naar de 8e plek. Quick’20 staat nu in het linker rijtje en in de 2e periode zelfs bovenaan.

 

Vierde divisie D.
Quick’20–Be Quick 1887 7-1 (4-0).
Score: 7. Gijs Olde Scholtenhuis 1-0, 26. Luuk Geelen 2-0, 33. Peter Ilia 3-0, 45. Thomas Bosch 4-0, 63. Peter Ilia 5-0, 76. Guus Broekema 5-1,87. Bart Huyts 6-1, 90+1. Luuk Geelen 7-1.

Quick’20: : Niels Ensink, Wout Droste (75. Mike Tanke), Bart Huyts, Yannick Heskamp (63. Ryan Snelders), Tim Zwienenberg (63. Furkan Akova), Gijs Olde Scholtenhuis, Thomas Bosch (76. Yannick Dam), Luuk Geelen, Frank Eulderink, Jesse Kip, Peter Ilia (63. Thimo Herr).

_______________________________________________________________

Quick’20 speelt a.s. woensdag 22 november om 20.00 thuis tegen PAX uit Hengelo (Gelderland) in de 2e ronde van de KNVB Districtsbeker Amateurs.

Op zaterdag 25 november speelt Quick’20 uit tegen DETO uit Vriezenveen om 14.45 uur.

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube