Nieuws

Quick’20 hunkert naar eerste zege op eigen veld

vrijdag 17 november 2023 - 1e selectie


De hoofdmacht van Quick’20 speelt zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887 uit Haren bij Groningen. Natuurlijk is bij onze zwartwitten er alles op gericht om de eerste overwinning op eigen veld te behalen.

De website van Be Quick 1887 (Haren, GN), vermeldt onder andere het volgende over de historie van de club:
‘Opgericht op 10 april 1887 behoort Be Quick tot de oudste voetbalverenigingen van Nederland. De geschiedenis komt tot uitdrukking in een rijke historie, met als hoogtepunt op 6 juni 1920 kampioen van Nederland. Be Quick is een bloeiende traditierijke sportvereniging met zo’n 1000 leden. Het is onze ambitie om dat niveau zo hoog mogelijk met een zuivere amateur filosofie te handhaven. Onze hoofdmacht kenmerkt zich door een jonge talentvolle groep spelers, grotendeels met een Be Quick jeugdopleiding.’

Als je dit leest is de gelijkenis met Quick’20 wel heel treffend.
Ook daar is de amateurfilosofie heilig en is het doel zo hoog mogelijk te spelen met zoveel mogelijk eigen spelers of jongens die al op vroege leeftijd beginnen bij Quick’20. De laatste jaren is dat weer knap gelukt en sinds de overgang van zondag naar zaterdagvoetbal speelt de club nu op het niveau van de vierde divisie.
En wat belangrijk is: alle jeugdteams spelen zo hoog mogelijk met onder andere een goed O23-team en een O19-team dat vorig seizoen landskampioen wordt en ook nu weer bovenaan staat.

Be Quick 1887 is een oude bekende voor Quick’20 want beide teams kwamen elkaar vaak tegen in de hoofdklasse en ook in wat toen de derde divisie was. De onderlinge resultaten vielen in het algemeen fifty-fifty-uit en de wedstrijden waren van goede kwaliteit en spannend.

Dit seizoen is de ondersteuning van meerdere spelers uit de O23 en zelfs de O19 in de basiself zeer belangrijk geweest voor het eerste elftal van Quick’20 dat al geruime tijd kampt met extreem veel blessures. Dan is het toch mooi dat er veel jeugdspelers kunnen worden ingepast. Langzaam maar zeker keren meer en meer spelers terug. Er kunnen weer meer routiniers opgesteld worden. En de brede selectie bewijst wel de waarde op het hoge niveau van de vierde divisie.

Dit seizoen draait Be Quick 1887 nog niet goed in de gemengde competitie met zaterdag- en zondagteams. Na 11 wedstrijden staat het 16e en laatste met 8 punten, terwijl Quick’20 10e staat met 6 punten meer. Afgelopen week speelde Be Quick met 0-0 gelijk tegen Excelsior’31 en dat mag met recht een knap resultaat genoemd worden.

Quick’20 wil eindelijk eens winnen op het eigen Vondersweijde. De cijfers liegen niet: slechts 2 punten werden thuis gepakt en liefst 12 punten buitenshuis. In eigen omgeving scoorde Quick 3 keer en moesten onze doelmannen 14 keer de bal uit het doel vissen. Op vreemde bodem scoorden onze mannen 11 keer en kregen we er 7 tegen.

Afgelopen zondag werd er zeker de tweede helft prima gespeeld uit bij TVC’28, waar met 0-3 werd gewonnen. Deze opsteker moet het nodige vertrouwen geven voor de wedstrijd van komende zaterdag. Zo spelend is de eerste zege en driepunter thuis op Vondersweijde heel reëel. Alles wat Quick-minded is kan er niet langer op wachten!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube