Nieuws

Tubbigs voetbaltrots TVC’28 tegen Quick’20 uit Boeskoolstad

vrijdag 10 november 2023 - Algemeen


Aanstaande zondag is in Tubbergen de eerste onvervalste derby op competitieniveau in de historie ooit tussen TVC’28 en Quick’20.

TVC en Quick’20 promoveerden afgelopen seizoen allebei als kampioen van hun 1e klassen Zondag Noord en Zaterdag Oost naar de nieuwe gemengde vierde divisie D. De beide promovendi draaien tot nu met wisselend succes mee in de vierde divisie. TVC’28 begon ijzersterk met 12 punten uit 5, het vervolg was 1 uit 5. Quick’20 begon met 6 uit 5, gevolgd door 5 uit 5.

Allebei werd er verloren van AZSV, Longa’30 en Excelsior’31 en ook thuis met ruime cijfers van VVOG met 0-5 en 0-6. Na 10 wedstrijden staat TVC’28 9e en Quick ’20 10e met 13 en 11 punten en doelsaldo’s van min 6 (19-25) en min 10 (11-21).

 

Speelden de teams in competitieverband met de eerste elftallen nooit tegen elkaar, wel in bekerverband en vriendschappelijk. Ook de hoogste jeugdteams kruisten geregeld de degens met elkaar. TVC’28 was voor Quick’20 altijd een moeilijk te bestrijden tegenstander. Het belooft zondag een waar voetbalspektakel te worden in Tubbergen, waar beide ploegen op papier aan elkaar gewaagd lijken te zijn, de waarheid wijst zich uit op het veld.

 

Er worden veel toeschouwers verwacht met uit Oldenzaal zelfs een delegatie op de fiets onder leiding van supportersvereniging Black and White.

 

TVC’28 speelt op Sportcomplex “De Grote Moat”, Sportlaan te Tubbergen.

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube