Nieuws

Quick’20 wacht na de 1-1 tegen Buitenpost nog steeds op eerste thuiszege

zondag 15 oktober 2023 - 1e selectie


Alle punten zijn van harte welkom, gisteren was het tot kort voor het laatste fluitsignaal zeer onzeker of Quick’20 überhaupt wel met één punt de grasmat kon verlaten. Vanaf de 37e minuut stond Quick’20 met 0-1 achter tegen Buitenpost. In de 85e minuut zorgde Jesse Kip voor de verlossende en zeer terechte gelijkmaker.

 

De eerste tien minuten was Buitenpost iets sterker, daarna bepaalde Quick’20 het spel tot de 37e minuut. Jesse Kip schoot in de 25e minuut over na een assist van de altijd voor de tegenstander lastig te verdedigen en gevaarlijke Peter Ilia, die de bal ontving van de opkomende Furkan Akova. In de 32e en 34e minuut kreeg Quick’20 vrije trappen op de hoek van het zestienmeter gebied. De eerste kwam tegen een verdediger aan en de tweede van Ryan Snelders werd na een kopbal van Lars Getkate net geen goal. De uitstekende doelman van Buitenpost ranselde de bal bij de binnenkant van de paal uit zijn doel.

In de 37e minuut kwam Quick’20 op achterstand. Via een snelle aanval over rechts van Buitenpost kwam de bal voor de voeten van de vrijstaande Wim Schaafsma die zich geen moment bedacht en de 0-1 scoorde. In de 2e helft was het voornamelijk Quick’20 dat het spel bepaalde, al moest het waakzaak zijn voor de goede en snelle omschakeling van Buitenpost, zonder dat die veel echte doelrijpe kansen opleverde.

 

In de 59e minuut leek Quick’20 gelijk te maken, maar tot tweemaal toe werd de bal door Buitenpost op de lijn gekeerd. Quick’20 ging vol op jacht naar de gelijkmaker en het spel werd zichtbaar beter na meerdere wissels en positiewisselingen. Buitenpost kwam een enkele keer ook voor het Quick doel en miste de 0-2 op een haar na.

De beste en meeste kansen waren voor Quick’20 en in de 80e minuut had het opnieuw pech toen een goede actie van invaller Tim Zwienenberg door de doelman van Buitenpost al zittend op de grasmat met zijn arm over het doel tot corner werd verwerkt.

 

Het lange wachten werd toch beloond en Jesse Kip zorgde voor de dik verdiende gelijkmaker vijf minuten voor tijd na een assist van Gijs Olde Scholtenhuis. Jesse liep zijn tegenstander er op snelheid uit en alleen voor de keeper schoot hij de bal feilloos in, 1-1.

Altijd mooi te lezen dat beide trainers vinden dat ze hadden moeten winnen.

“Buitenpost was erg teleurgesteld dat ze maar met één punt de bus in gingen. De 1-1 was terecht, de winst werd weggegeven door een verdedigingsfout” Het is maar hoe je het bekijkt want hun goal ontstond dan ook uit een fout in de defensie bij Quick’20.

“Bij Quick’20 vonden ze dat er meer in had gezeten en dat winst mogelijk was”. Drie punten waren misschien terecht geweest, maar beter iets dan niets.

 

Vierde divisie D.
Quick’20 – Buitenpost 1-1 (0-1).
Score: 
37. Edwin Schaafsma 0-1, 85. Jesse Kip 1-1.

Quick’20: Niels Ensink, Bart Huyts, Yannick Heskamp, Ryan Snelders (80. Bas Nijhuis), Furkan Akova (62. Tim Zwienenberg), Micky Wevers(62. Gijs Olde Scholtenhuis), Luuk Geelen, Jesse Kip, Thom Weierink,
Peter Ilia (62. Frank Eulderink), Lars Getkate.
________________________________________________________________

Quick’20 speelt a.s. donderdag om 19.30 uit tegen Reutum in de 1e ronde van de KNVB Districtsbeker Amateurs.Op zondag 29 oktober speelt Quick’20 uit tegen Longa’30 uit Lichtenvoorde om 14.00 uur.

 

Verslag: Gerard Rake

Foto’s klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube