Nieuws

Jaarlijkse Uitje Ereleden KVV Quick’20

donderdag 12 oktober 2023 - Algemeen


Donderdag 28 september was het weer zo ver. Een groep van 10 ereleden genoot van een prachtig uitstapje vanaf 11.30 uur. 

Na ontvangst met koffie of thee en krentenwegge in het clubgebouw van onze prachtige vereniging werd een bezoek gebracht aan het Oyfo Techniekmuseum in het voormalige Hazemeyercomplex in Hengelo dat een beeld geeft van het verleden, heden en toekomst van de Twentse industrie.

Daar is het gemakkelijk je een uur te vermaken, wat dan ook moeiteloos lukte. Voordat de volgende excursie begon ging het eerst terug naar sportpark Vondersweijde waar ervaren ereleden/kantinemedewerkers zorgden voor heerlijke soep met belegde broodjes.

De 2e en laatste excursie ging naar Privatbrauerei Dirk Denneman met Brouwerijcafé in Gildehaus. Voormalig Oldenzaler Chris Aarsen zwaait daar als amateurbrouwer de scepter en doet dat met buitengewone passie. Iedere maand een ander biertje. Bijzonder is dat hijzelf geen bier drinkt, allleen proeft.

Verschillende heerlijke biertjes gedronken, natuurlijk in kleine hoeveelheden en wat lekkere hapjes werden erbij geserveerd. Onvoorstelbaar dat er op zo’n klein oppervlak zoveel mogelijk is om bier te brouwen.

Weer veel geleerd en wel eens gehoord van onder, boven en spontaan gistend bier?

Een ervaring rijker reden we terug naar Oldenzaal om bij Hotel Ter Stege af te sluiten met een prima 3-gangen diner en de nodige drankjes voor een Quick vriendelijke prijs.

De ereleden hebben zich weer prima vermaakt en natuurlijk op eigen kosten. Maandelijks wordt er een bedrag gespaard om zo een buffer te hebben voor het jaarlijkse uitje, maar ook voor zaken als blijken van waardering bij overlijden van een erelid.

 

Gerard Rake

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube