Nieuws

Quick’20 houdt niet meer van zondagvoetbal, 4-2 verlies bij Heino

maandag 9 oktober 2023 - 1e selectie


Nadat 2 weken geleden werd verloren bij MASV met 1-0, was het gisteren Heino dat thuis met 4-2 won. De sceptici kregen daarmee helaas gelijk dat er altijd wordt verloren van een tegenstander die op de eerste winst zit te wachten. Dat was de overeenkomst tussen de 2 tegenstanders uit Arnhem en Heino.

 

Waar dat “altijd” op is gebaseerd is onduidelijk want buiten misschien het verre verleden is dat de laatste jaren sporadisch of niet voorgekomen. Heino had tot gisteren nog niet gewonnen, alleen tweemaal gelijk gespeeld. Het kwam geweldig uit de startblokken door binnen 1 minuut uit een mooie aanval vanaf de aftrap de 1-0 te scoren. Quick’20 dacht, wat gebeurt hier dan, na 3 minuten was het al weer gelijk na een assist van Luuk Geelen op Jesse Kip die 1-1 maakte.

De toeschouwers gingen er eens goed voor “zitten’, dit zou wel eens een doelpuntrijke wedstrijd kunnen worden. En dat werd het uiteindelijk met zes doelpunten, niet gelijk verdeeld, maar 4 voor Heino en 2 voor Quick’20.

Na de 1-1 stond Quick’20 constant onder druk in de eerste helft. Met zoveel blessures kost het de trainer de nodige hoofdbrekens om een juiste oplossing te vinden tegen in het algemeen fysiek sterkere tegenstanders dit seizoen. Over de inzet niets te klagen, feit is gewoon dat het de eerste helft moeilijk liep tussen de linies en van de jonkies is nog niet te verwachten dat die het spel bepalen.

In de 24e minuut kwam Heino heel eenvoudig op 2-1, dat ook de ruststand werd.Daarvoor werd een schot van Peter Ilia nog door de keeper voor de voeten van Luuk Geelen gestompt, die via de keeper over kopte.

 

Na de rust begon Quick’20 prima en invaller Frank Eulderink had vrij voor de doelman de gelijkmaker op de schoen, de goalie van Heino stompte de bal knap tot corner. In de 48e minuut werd het 3-1 nadat de bal niet goed werd uitverdedigd door Quick’20 en Tim Leferink verwoestend uithaalde.

Het geluk zit Quick’20 ook niet mee, want in de 55e minuut  schoot Jesse Kip de bal onbereikbaar voor de goalie net naast, vorig seizoen schoot hij dat soort ballen binnen. De smaak weer te pakken krijgen en dan gaat ook dat beter in de toekomst. Peter Ilia scoorde in de 56e minuut de 2e tegentreffer. Met een geweldige directe uithaal uit een assist van Ryan Snelders werd de stand 3-2.

Quick’20 probeerde van alles, maar in de 70e minuut was de tegenstand wel gebroken na de 4-2 van Heino uit een kopbal, wel stond de betreffende speler daarbij geheel vrij. Moet Quick’20 zich nu zorgen maken? Zeker niet, wel zou wat meer bravoure kunnen helpen. Waar tegenstanders “moord en brand” schreeuwen bij kleine overtredingen op hen laat Quick overtredingen tegen haar zonder commentaar over zich heen komen. Daarmee is niets gezegd ten nadele van het arbitrale trio dat gisteren een makkelijke wedstrijd had, dat was ook hun verdienste.

 

En natuurlijk zal de blessurebank geleidelijk minder bezet worden, vaste basisspelers  uit het verleden hebben toch wel een gewenningsperiode nodig om “hun” positie in het elftal te heroveren en dat zal de nodige inspanning kosten.Na één punt uit de laatste 3 duels is het van groot belang dat er a.s. zaterdag weer eens wordt gewonnen thuis tegen Buitenpost, dat met acht punten  één punt meer heeft dan Quick’20.

 

Vierde divisie D.
Heino – Quick’20  4-2 (2-1).
Score: 
1. Rick Vreeswijk 1-0, 3. Jesse Kip 1-1, 24. Matthias Reimink 2-1, 48. Tim Leferink 3-1, 56. Peter Ilia 3-2, 70. Matthias Reimink 4-2.

Quick’20: Niels Ensink, Bart Huyts, Yannick Heskamp, Ryan Snelders, Wout Droste (68. Tim Zwienenberg), Luuk Geelen, Cas Goorhuis Oude Sanderink (46. Frank Eulderink), Micky Wevers (75. Stefano Zeeuw), Peter Ilia, Jesse Kip, Lars Getkate (68. Furkan Akova).

Klik hier voor de foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube