Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 – Pelikaan S

vrijdag 29 september 2023 - 1e selectie


Pelikaan S komt uit Oostwold een dorp met 600 inwoners in de gemeente Leek ten westen van Groningen in dezelfde provincie. De ploeg werd vorig seizoen kampioen in de 1e Klasse Noord na een zinderende slotdag waar het vooraf gelijk stond met het Friese Broekster Boys en nog drie andere teams, waaronder Oranje Nassau, eveneens nog eerste konden eindigen.

Oranje Nassau leek de titel te pakken tegen Pelikaans S, maar dat benutte een penalty in de slotfase en werd zo eerste.
Het is een kleine vereniging met de herenteams 1,2 en 3. Vrouwenvoetbal is er niet. In de jeugd wordt er met vijf teams gespeeld verspreid over de O9, 11, 13, 15 en 17. Het is dus een prestatie van formaat dat de club zo hoog speelt.

Dit seizoen in de 4e Divisie D zijn zowel Pelikaan S als Quick’20 nog niet echt op dreef. Quick’20 heeft zes punten en Pelikaan S heeft er vijf, allebei uit vijf. Opvallend is dat Pelikaan S al haar punten thuis haalde met 2-1 winst tegen Berkum en 2 gelijke spelen tegen sterke ploegen als Scherpenzeel, 1-1 en Excelsior’31, 3-3.

Drie goals tegen Excelsior is een extra waarschuwing waard voor Quick’20. Uit werd er verloren bij Rohda R. met 3-2 en bij SDVB met 2-0. In Barneveld won Quick’20 juist met 1-2.

Quick’20 heeft thuis nog niet gewonnen na twee duidelijke nederlagen tegen Scherpenzeel 0-3 en Excelsior’31 1-3. Uit werd tweemaal gewonnen bij SDVB 1-2 en AZSV 1-3. De nederlaag uit afgelopen zondag bij MASV met 1-0 kwam hard aan en was volkomen onverwachts en onnodig.

Wat de opstelling wordt is onbekend en of er spelers nu blessurevrij zijn eveneens. Tijd voor Quick’20 voor revanche en voor de eerste thuiszege.

Kom naar ons mooie sportpark en steun onze jongens!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube