Nieuws

Quick’20 verliest kansloos van Excelsior’31 met 1-3

maandag 11 september 2023 - 1e selectie


Een harde titel? Nee de feiten liegen niet.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de arbiter was Exclsior’31 de betere ploeg. Direct zochten de bezoekers de aanval en Quick’20 keek eigenlijk machteloos toe.

De eerste goal van de tegenstander leek een kwestie van tijd en zo verliep het ook. Al in de 9e minuut kon de geheel vrijstaande Alex de Jong inkoppen, 0-1. Quick’20 wou wel maar kon niet op tegen het op alle fronten dominerende Excelsior’31 dat in de 35e minuut via een juweel van een aanval de 0-2 maakte. Kelvin Veensma leek direct de vrije trap op doel te schieten, maar gaf de bal op Vincent Schmidt, die diagonaal paste op Osama Ben Kaddour, die de fraaie aanval bekroonde met de 0-2.

Dit werd ook de ruststand en Quick’20 mocht blij zijn dat de achterstand na 45 minuten niet groter was.

 

Na de rust probeerde trainer Erik Hazewinkel met drie wissels meer druk uit te oefenen op de verdediging van de Rijssenaren, dit mocht niet baten. In de 57e minuut werd een aanvaller van Excelsior’31 onreglementair tegen de grasmat gewerkt binnen het zestienmetergebied. De toegekende strafschop werd door de weer solide keepende Niels Ensink schitterend uit het doel gestompt en de stand bleef 0-2.

In de 83e minuut speelde een verdediger van de thuisploeg de bal verkeerd terug op de keeper en daardoor kon Simon Seppenwoolde van Excelsior’31 vrij voor de doelman de 0-3 maken. Dat de uitploeg niet meer dan drie treffers maakte was te feiten aan hun eigen nonchalance in het omgaan met de vele kansen maar zeker ook aan de goalie van Quick’20.

 

Invaller Thomas Bosch speelde na 2 jaren blessureleed  vanaf de 65e minuut zijn eerste thuisduel voor Quick’20 en deed dat zeer verdienstelijk. Hij werd in de 92e minuut ten val gebracht in het strafschopgebied en trok zich niets aan van de gouden voetbalwet dat de neergelegde speler niet zelf de penalty moet nemen en schoot de toegekende penalty prima binnen, 1-3.

Zo zorgde hij dat ervoor dat er toch een wat draaglijker uitslag verscheen op het scorebord. Een bittere pil deze nederlaag voor de ploeg uit Oldenzaal, maar zeker een wedstrijd die de trainer weer veel leermomenten heeft opgeleverd. En niet getreurd, volgende week speelt Quick’20 uit tegen AZSV uit Aalten, dat evenals Quick’20 drie punten heeft uit drie.

 

Vierde divisie D.
Quick’20 – Excelsior’31 1-3
Score: 
9. Alex de Jong 0-1, 33. Osama Ben Kaddour 0-2, 57. Penalty Excelsior’31, gestopt Niels Ensink Quick’20,  81. Simon Seppenwoolde 0-3, 90+2. Thomas Bosch 1-3 penalty.

Quick’20: Niels Ensink, Cas Goorhuis Oude Sanderink (46. Loed Keizer), Yannick Heskamp, Bart Huyts, Luuk Geelen, Daan Oude Veldhuis
(46. Milan Braam. 65. Thomas Bosch), Wout Droste, Gijs Olde Scholtenhuis, Yannick Dam (46. Dries Borggreve), Jesse Kip (70. Ryan Snelders), Peter Ilia.

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube