Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 – Excelsior’31

vrijdag 8 september 2023 - 1e selectie


De eerste competitiewedstrijd verloor Quick’20 thuis met 0-3 van Scherpenzeel. Tot de 0-1 was de thuisploeg de betere, daarna bepaalde de tegenstander het duel.

Hoe anders ging het afgelopen zaterdag bij SDV Barneveld. Quick’20 won met 1-2, een stand die al bij rust was bereikt. Na de eerste 20 minuten was het al 0-2 en in de 40e minuut werd het 1-2. Na rust stond Quick’20 constant onder druk zonder dat het echte scoringskansen tegen kreeg. Een verdiende en zeer zwaarbevochten zege met veel spelers die de laatste tien minuten op het tandvlees liepen.

 

Het afgelopen seizoen eindigde Excelsior’31 op de16e plek in de 3e divisie, wat nacompetitie betekende om handhaving/degradatie. Op 3 juni 2023 degradeerde de club naar de “nieuwe” 4e divisie na een gelijkspel thuis tegen SC Genemuiden waarvan het uit verloor. Zo kwam er een einde aan jarenlang spelen in de 3e divisie.

 

Excelsior’31 wordt door velen gezien als de titelkandidaat in de vierde divisie. Het begon de competitie met een 2-2 gelijkspel tegen SDV Barneveld en afgelopen week werd uit gewonnen met 0-2 van AZSV waartegen Qick’20 uit speelt op 16 september.

 

Voor het eerst in de historie van het amateurvoetbal spelen principiële zaterdagclub Excelsior’31 en vroegere zondag- maar nu zaterdagclub Quick’20 in competitieverband tegen elkaar. Vroeger waren er gescheiden competities zaterdag- en zondagvoetbal, dat is vanaf dit seizoen voorbij. Excelsior’31 heeft ruim 1800 leden en heef als doelstelling zo snel mogelijk weer terug te keren naar de 3e divisie, liefst dit seizoen al. Clubicoon Niek Davina heeft bijgetekend voor zijn 15e seizoen.

Verder hebben middenvelder Niels Leemhuis en verdediger Kelvin Veensma ooit bij Quick’20 gespeeld en Kelvin heeft na 9 jaar HSC’21 verlaten. Hoe Quick’20 haar tegenstander moet bestrijden is iets waar de technische staf vast uitvoerig over heeft gesproken. Met dezelfde inzet en beleving als uit bij Barneveld kan de thuisclub het de gasten uit Rijssen zeer lastig maken en wat zou het mooi zijn als er morgen een historische zege wordt behaald thuis door  Quick’20 in de eerste officiële derby tegen Excelsior’31.

 

De zomerse temperaturen zullen beide teams parten kunnen spelen, een mooie wedstrijd wordt het zeker!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube