Nieuws

Turks avontuur zit er al weer op voor Furkan Akova

zondag 3 september 2023 - 1e selectie


Een nieuwe avontuur op het derde niveau in Turkije: Furkan Akova verheugde zich erop. Zijn contract bij Çatalcaspor had hij al getekend, een verhuizing naar Istanbul lag in het verschiet. De goednieuws-show is voor Furkan echter alweer voorbij. Een ervaring rijker en een illusie armer is hij terug bij Quick’20.

 

Hij maakte gisteren nog geen deel uit van de selectie van Quick’20, dat deze zaterdag aantrad tegen SDV Barneveld en met 2-1 won. Maar het zal niet lang meer duren dat Furkan Akova er weer bij is. ‘Ik had totaal niet gedacht dat dit mij zou overkomen en dat ik in deze situatie zou terechtkomen. Zo zie je maar eens hoe dit voetbalwereldje kan zijn’, vertelt Furkan aan quick20.nl.

Furkan is er al met al twee maanden geweest. ‘We zijn druk en intensief bezig geweest met het trainen en voorbereiden op het nieuwe seizoen. We gingen zelfs op trainingskamp in Bolu. Hier hebben we in 9 dagen 5 wedstrijden gespeeld. Alles verliep zoals ik had gewenst.’ Furkan speelde ook alle wedstrijden, dus zijn zelfvertrouwen groeide. ‘Ik ben enorm goed opgevangen door de club en voelde me er ook echt thuis.’

Maar er kwam alsnog een probleem om de hoek kijken. Zijn internationale overschrijving was nog steeds niet geregeld. Dat betekende dat hij niet speelgerechtigd was. ‘Daarmee was mijn contract nog niet geldig en vervielen de financiële afspraken.’

Hij vroeg om opheldering en kreeg een raar gevoel. ‘De sfeer in de laatste dagen van het trainingskamp werd een beetje grimmig tussen de bestuursleden en de voorzitters. Dat voelde niet goed. Uiteindelijk kozen ze ervoor om meerdere spelers die vanuit andere Europese clubs waren overgekomen, zoals ik, geen licentie aan te bieden. Dus kort gezegd: mijn overschrijving vanuit Quick’20 wilde ze bij Çatalcaspor niet aanvragen.’

Een flinke tegenvaller voor Furkan, voor wie er niets anders opzat om terug te keren naar Nederland. Zo meldde hij zich dus ook weer bij Quick’20 dat hem met open armen ontving. ‘Ik ben de trainers, spelers en Quick’20 zelf zeer dankbaar dat ik weer welkom ben. Ik kijk ernaar uit om snel weer uit te maken van de selectie’, aldus Furkan.

Op de foto van het team van Çatalcaspor staat Furkan Akova op de eerste rij, tweede van rechts.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube