Nieuws

Voorbeschouwing SDV Barneveld – Quick’20

vrijdag 1 september 2023 - 1e selectie


Wennen aan de nieuwe gemengde vierde divisie met zaterdag- en zondagverenigingen geldt voor alle verenigingen. SDV Barneveld speelde vorig seizoen in de toen nog vierde divisie zaterdag en eindigde daarin als 11e en handhaafde zich zo nadat het een seizoen eerder via de nacompetitie promoveerde uit de 1e klasse.

 

SDV Barneveld speelde in de eerste wedstrijd uit met 2-2 gelijk bij Excelsior’31. Een zeer verdienstelijk resultaat tegen de door velen als titelkandidaat geziene ploeg uit Rijssen. En als de beelden van RTV Oost niet bedriegen dan beschikt SDVB over een degelijke ploeg met vooral een snelle en behendige aanvalslinie.

Voor Quick’20 is het ook wennen aan de nieuwe indeling van de competitie nadat het tweemaal achtereen na de overgang van zondag- op zaterdagvoetbal kampioen werd in de 2e en 1e klasse zaterdag. De gemengde indeling buiten beschouwing latend is Quick’20 wel gewend op vierde divisie niveau te spelen, want vroeger heette dit de hoofdklasse en daarin speelde Quick’20 jarenlang op zondag.

Quick‘20 verloor de openingswedstrijd met 0-3 van Scherpenzeel. Na een goede eerste 24 minuten was de tegenstander na de 0-1 een maatje te groot. Quick’20 is de laatste jaren druk bezig de jeugd in te passen en ook dit seizoen zijn er weer twee spelers uit de O23 doorgestroomd naar de 1e selectie. Het is mooi als ieder seizoen weer een of meer spelers uit de hoogste jeugdselecties de overstap kunnen maken naar de 1e selectie.

Wat het seizoen verder zal brengen voor Quick’20 is nu nog moeilijk te voorspellen. En goede start van de competitie is hardnodig. De eerste wedstrijd moet nu vergeten zijn en de trainer zal zeker een goed concept vinden om morgen uit Barneveld minimaal 1 punt mee te nemen.

Het hoofdveld van SDV Barneveld wordt momenteel nieuw aangelegd en daarom wordt er morgen op veld 4 gespeeld, ook kunstgras.

 

De vereniging speelt op Sportpark Norschoten, Barnseweg 9 in Barneveld.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube