Nieuws

Voorbeschouwing Quick20 – Scherpenzeel

vrijdag 25 augustus 2023 - 1e selectie


Quick’20 begint op deze eerste dag van de competitie in de vierde divisie D met een thuiswedstrijd tegen het eveneens uit de 1e klasse gepromoveerde Scherpenzeel.

Iedereen is benieuwd naar de verrichtingen van beide ploegen in deze onderlinge ontmoeting. Maar zeker ook naar alle wedstrijden die zullen worden gespeeld in deze vierde divisie waarin voor het eerst in de historie van de KNVB op dat niveau zowel zaterdag- als zondagclubs uitkomen. Een prachtig initiatief van de voetbalbond met als uitgangspunt een betere regionale spreiding van de verenigingen. In de vierde divisie D spelen 7 clubs uit Overijssel, 6 uit Gelderland, 2 uit Groningen en 1 uit Friesland.

Quick’20 speelt o.a. tegen oude bekenden als Be Quick 1887, Rohda Raalte. en Longa ’30 maar ook tegen DETO uit Vriezenveen, Excelsior’31 uit Rijssen en er is een nieuwe derby geboren met de wedstrijd tegen TVC’28 uit Tubbergen dat knap kampioen werd.

Wat de krachten zijn van de 16 clubs is nog onbekend maar door de mengeling van zaterdag- en zondagclubs lijkt het een prachtige competitie te worden waarin nu nog weinig valt te zeggen over de kwaliteiten van voornamelijk veel nieuwe tegenstanders.

Quick’20 zal op haar hoede moeten zijn tegen Scherpenzeel dat momenteel ook speelt in het grote KNVB-bekertoernooi. Uit bij Zwaluw VFC werd met 1-5 gewonnen en in de tweede kwalificatieronde speelt het op 20 september uit tegen VV Spakenburg op de blauwe zijde van sportpark Westmaat.

Wat kan er dan van Quick’20 worden verwacht? Dat is nu nog niet te voorspellen want de voorbereiding was te kort. Vakanties waren al geboekt toen nog onbekend was of het team zou promoveren. Ook zijn er nog blessures van vorig seizoen. Zeer hoopgevend is zeker dat de jeugd eraan komt of er al staat. Spelers uit vooral O23 van vorig seizoen en ook uit het toen succesvolle JO19-1 staan te springen om in de hoofdmacht een plek te veroveren.

De eerste drie, vier wedstrijden laten vast zien waartoe de ploeg in staat is en de nieuwe trainer Erik Hazewinkel begint vol vertrouwen aan het komende seizoen overtuigd als hij is van de kwaliteit van de selectie waarover hij bij Quick’20 de beschikking heeft. En zoals hij o.a. zegt: “op het moment dat je goede resultaten boekt, gaat alles gewoon makkelijker”.

Quick’20 veel succes in de komende competitie in de vierde divisie D!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube