Nieuws

Jill Roord scoort op WK voor Oranje

donderdag 27 juli 2023 - Algemeen


Jill Roord scoorde de afgelopen nacht fraai voor het Nederlands elftal. In de tweede WK-wedstrijd tegen de Verenigde Staten opende de oud-speelster van Quick’20 de score in de eerste helft met een bekeken schot in de hoek. Na ruim een uur spelen maakte Amerika de gelijkmaker. De 1-1 was ook de eindstand.

Al met al keek de 26-jarige Jill Roord tevreden terug op het gelijke spel tegen de VS. ‘Als je het wedstrijdbeeld ziet denk ik dat een gelijkspel verdiend is en dat we daar blij mee moeten zijn.’
Jill Roord maakte onlangs de overstap van VfL Wolfsburg naar Manchester City, waar ze een driejarig contract tekende.
Door de remise tegen de VS is Oranje, dat de eerste wedstrijd met 1-0 won van Portugal, zo goed als zeker van de volgende ronde. De laatste poulewedstrijd tegen Vietnam is in de nacht van maandag op dinsdag. ‘Dit gevoel moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd, Er kan iets heel moois in zitten voor ons’, aldus Jill.

bron FOTO’S: KNVB

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube