Nieuws

Quick’20 steunt de actie “Opgeruimd sporten op Recreatiepark Het Hulsbeek”

maandag 19 juni 2023 - Algemeen


Recreatiegebied Het Hulsbeek staat bekend als de achtertuin van Oldenzaal. Het meer dan vijftig jaar oude en 230 hectare grote gebied trekt jaarlijks honderdduizenden recreanten. Ze komen er onder meer zwemmen, zonnen, fietsen, wandelen, sporten en vissen. Parkmanager Rob Beverdam legt uit hoe hij vooral jongeren aanspoort om het grote terrein mooi schoon te houden.

“Jong tot oud weet Het Hulsbeek te vinden, vertelt Rob. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. We merken dat menage de jeugd onze afvalbakken in de zomermaanden soms wat lastig weet te vinden, vooral de jongeren die hier voor het eerst zonder ouders komen om te chillen met een groepje leeftijdgenoten. Aangezien er geen permanent toezicht is treffen we vaak ligweiden/stranden vol blikjes, flesjes en verpakkingen aan.”

“Vermanende vingers werken niet”, stelt Rob. “Ik wil jongeren graag op een leuke en positieve manier te betrekken bij een schoner park. Samen met lokale sportverenigingen regelen we dat jongeren in teams komen opruimen in combinatie met een leuke activiteit. Denk aan een wedstrijdje doeltrappen, een warming-up op de ligweide of een rondje joggen door het speelbos. Wij zorgen hierbij voor afvalgrijpers, vuilniszakken en een kleine versnapering.

Dit jaar willen we in samenwerking met o.a. KVV Quick’20, O.H.C. Bully, Lez Studio, FC Berghuizen, Snelle Jelle/LAAC Twente, MTB Het Twentse ros en FC Noaber opnieuw zwerfafval gaan opruimen middels ‘opgeruimd sporten’. Dit zal met name plaatsvinden in de maanden mei t/m september.

Het combineren van sporten en opruimen wordt ook wel ‘Ploggen’ genoemd.

 

Wil JIJ nu ook ‘Ambassadeur van het Hulsbeek’ worden door zelf ook een keer met je team mee te helpen zwerfafval op te ruimen/te sporten, meld je dan aan via ons mailadres: hethulsbeek@recreatieschaptwente.nl o.v.v. opgeruimd sporten en wij nemen contact met je op.

 

FC Noaber/Noaberdeal:

De teams die dit straks gaan doen krijgen vanuit FC Noaber het aanbod om een “Noaberdeal Light” te doen. Een Noaberdeal Light is een afspraak om gecoördineerd, door FC Noaber, 30 uur vrijwilligerswerk te doen. En omdat de jongens en meisjes uit die teams toch al een aantal uren vrijwillig bezig gaan, kan FC Noaber ze dus zo’n deal aanbieden. Jongeren krijgen een vrijwilligersvergoeding van € 80,-. Mensen vanuit FC Noaber, zullen voor begeleiding zorgen tijdens het ‘opgeruimd sporten’.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube