Nieuws

Quick’20 voor 2e keer op rij KAMPIOEN, een prestatie van formaat!

zondag 21 mei 2023 - 1e selectie


Zaterdag 20 mei 2023 zal de geschiedenis van Quik’20 ingaan als een memorabele dag. Door de keuze voor voetbal op zaterdag begon het vlaggenschip van Quick’20 door de KNVB regels van toen noodgedwongen in de 2e klasse, terwijl het op zondag nog in de hoofdklasse uitkwam.

De doelstelling was dan ook bij het begin van het seizoen 2020-2021  om in 2 jaar terug te keren naar de hoofdklasse en dan die op zaterdag. Dat dit niet lukte kwam door corona waardoor de competitie 20-21 al na 4 wedstrijden werd stopgezet en niet hervat. In feite is Quick’20 dus wel na 2 volle seizoenen terug in de hoofdklasse, nu vierde divisie genaamd.

Eerst werd Quick’20 vorig seizoen overtuigend kampioen van de 2e klasse H, gisteren volgde het terechte kampioenschap van de 1e klasse E met promotie naar de hoogste regionen van het zaterdagvoetbal, de vierde divisie. Een prestatie van formaat met dank aan iedereen die daarvoor zorgde.

 

Quick’20 speelde in een decor, een koploper waardig, er waren zeker 1200 toeschouwers. Tegen Noordscheschut begon Quick’20 wat nerveus, logisch gezien het vooruitzicht op de titel. Na een snelle aanval over rechts kwam de bal via Jip Kemna en uit een voorzet van Frank Eulderink voor de voeten van verdediger Danny Kiekebelt van Noordscheschut die zijn eigen keeper op ongelukkige wijze het nakijken gaf en Quick’20 al na negen minuten op 1-0 zette.

Quick’20 schiep wel kansen in de eerste helft, de afwerking was slordig. De tegenstander speelde enkel met lange ballen om bij het vijandelijke doel voor gevaar te zorgen. In de eerste helft was er één grote kans en had Quick’20 de pech dat een goede actie van Jip Kemna niet werd beloond met een goal. Zijn schot ging via de uitstekende doelman van Noordscheschut tegen de lat en in de rebound schoot Frank hoog over. Wel een sterker Quick’20, tot de rust bleef het 1-0.

 

Na rust was het weer de thuisclub dat het spel bepaalde en had het wel geluk dat een spaarzame aanval van de tegenstander bijna de gelijkmaker betekende. Vanaf de rechterkant ging een schot tegen de verste paal van het doel in de 49e minuut. Even later kon Quick’20 opgelucht adem halen. Een scherpe dieptepass van Tim Zwienenberg kwam bij Frank Eulderink die zijn snelheid volop benutte en een prima voorzet afleverde op Jesse Kip. En hoe die het deed?, via een halve zweefduik zette hij zijn voet tegen de bal die keihard in het doel en tegen de netten ging, 2-0.

 

Daarna had Quick’20 nog meerdere kansen die niet werden verzilverd  en kwam de zeker lijkende zege niet meer in gevaar. Zoveel mogelijk spelers mochten van het naderende succes genieten en zo maakte Quick’20 gebruik van de maximaal toegestane vijf wissels.

 

Na het laatste fluitsignaal kon het geweldige feest beginnen, eerst op het veld en later in de bomvolle kantine en eromheen buiten.

Een prachtige 2-0 zege en een bekroning op een mooi seizoen waarin Quick’20 grotendeels de ranglijst aanvoerde. En na een kleine dip is het dan geweldig dat de focus voor de volle honderd procent gericht bleef op het behalen van de titel.

 

Complimenten aan iedereen die verantwoordelijk is voor het succes van Quick’20. Eén naam moet daarbij worden genoemd, die van hoofdtrainer René Nijhuis. Hij is met tussenpozen drie keer drie achtereenvolgende seizoenen bij Quick’20 geweest en met veel succes. Op zijn palmares bij Quick’20 kan hij bijschrijven: in zijn 1e periode, promotie van hoofdklasse naar de toen nog bestaande topklasse; 2e periode promotie van hoofdklasse naar derde divisie; in zijn 3e periode kampioenschappen in de 2e en 1e klasse met uiteindelijk promotie naar de vierde divisie. De doelstelling is behaald!

 

Heel Quick’20 proficiat, Hulde!

 

Quick’20 – Noordscheschut 2-0 (1-0).
9. Eigen Doelpunt 1-0, 51. Jesse Kip 2-0.

* Op de foto de drie certificaten van de clubs die niet kampioen zijn geworden

Bekijk hier de foto’s (Bert Verschoor)

Bekijk hier de foto’s (Robert Molnar)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube