Nieuws

Quick’20 heeft 2e titel op rij voor het grijpen na 4-0 winst op Heerenveen

zondag 14 mei 2023 - 1e selectie


Quick’20 liet gisteren zien waarom een kampioenschap niet uit kan blijven. De eerste van de drie overgebleven finales werd moeiteloos gewonnen met 4-0. Tegenstander Heerenveen had nog een uiterst kleine kans om degradatie te ontlopen, door de nederlaag speelt het volgend seizoen in de 2e klasse.

Door de voetbalpiramide van de KNVB degraderen er dit seizoen 3 teams rechtstreeks en hebben de nummers 10 en 11 nog een herkansing via de nacompetitie voor handhaving.

 

Nu volgt onverkort de reactie van de succesvolle Quick-trainer René Nijhuis uit de TC/Tubantia van gisteren.

“We hebben een hele belangrijke stap gezet in een duel waarin we vooral qua positiespel goed voor de dag kwamen. Bij rust was het 3-0 en dat had nog veel meer kunnen zijn. De tweede helft was het allemaal een tandje minder en ontbrak de echte scherpte bij de thuisploeg. Quick kan zaterdag op eigen veld tegen Noordscheschut de tweede titel op rij pakken. De Drentenaren zijn nog niet veilig en spelen dus nog ergens om. Nijhuis: „Die ploeg ligt ons niet, uit wonnen we met veel moeite met 2-1. Het is een counterploeg die de boel achterin dicht houdt. Zo lang het 0-0 blijft, zal het lastig zijn. Als we op voorsprong komen, wordt het makkelijker.”

 

Ach op de hoede zijn voor de komende tegenstander is een goed teken, maar Quick’20 bewijst dit seizoen constant dat het qua spel, conditie en mentaal vermogen de beste is. Makkelijke tegenstanders zijn er nog steeds niet en ook moeten de laatste twee
duels nog eerst worden gespeeld.

 

Quick’20 had gisteren legio kansen voor een hogere score dan de uiteindelijke 4-0 tegen een Heerenveen dat leuk kan voetballen en wel degelijk ook goede kansen had. De jeugdige ploeg komt echter op alle fronten net iets tekort om zich te handhaven.

 

Quick’20 scoorde in de 18e minuut de 1-0 na een geweldige dieptepass van Tim Zwienenberg op  Frank Eulderink die de bal strak voorzette en Lennart Jansink had de bal voor het intikken. Daarna volgden vele kansen, het duurde tot de 38e minuut voor het tweede doelpunt viel. Een messcherpe corner van Jip Kemna werd door een verdediger van Heerenveen niet goed verwerkt en de bal belandde zo in eigen doel, 2-0.

Een minuut voor rust werd het 3-0 door Frank Eulderink op aangeven van Jesse Kip

 Na rust was het van beide kanten meer zomeravond voetbal en maakte Lennart Jansink in de 61e minuut de 4-0. De verdedigers van Heerenveen liepen elkaar in de weg en schoten de bal eerst tegen elkaar en die verdween via het lichaam van Lennart in hun doel. Quick doelman Maarten Meijer toonde weer eens dat hij een goede vervanger is  voor de keepers die geblesseerd of geschorst zijn.

Hij hoeft niet vaak in actie te komen maar weet de ballen wel uit het doel te ranselen en daarvoor staat hij er ook.

 

Volgende week kan Quick’20 de titel pakken tegen Noordscheschut en iedereen rekent daar nu ook op. Laat in het veld zien dat we de terechte kampioen worden.

 

Stand bovenaan:

  1. Quick’20    24-51
  2. SVZW        24-47 DS + 24
  3. asv Dronten  24-47 DS + 11

 

Quick’20 – V.V. Heerenveen 4-0 (3-0).
18. Lennart Jansink 1-0, 38. Eigen Doelpunt 2-0, 45. Frank Eulderink 3-0, 61. Lennart Jansink 4-0.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube