Nieuws

Titel voor Quick’20 in 1e klasse E komt heel dichtbij

vrijdag 12 mei 2023 - 1e selectie


“We moeten nu gaan oogsten…” zegt voorzitter Eddy Gelhever van Quick’20.En dan gaat het niet alleen over het eerste elftal van de vereniging, ook over O23, JO19, tweede elftal en het eerste vrouwenteam, die allen op hoog niveau spelen en zich daar kunnen handhaven (O23) of kampioen kunnen worden (JO19, 2de en VR1).

 

Iedereen binnen Quick’20 hoopt natuurlijk dat alle jeugd- en seniorenteams van de club slagen in hun missie en vooral dat de hoofdmacht van Quick’20 morgen de eerste nog kleine stap zet op weg naar het kampioenschap en promotie naar de vierde divisie (vroegere hoofdklasse).

 

In 1977 volgde in Heerenveen de scheiding tussen betaald en amateurvoetbal. Amateurtak V.V. Heerenveen maakte  vanaf dit seizoen de horizontale overstap van de 1e klasse zondag naar zaterdag. V.V. Heerenveen staat op plek 12 en alleen een wonder kan de ploeg nog redden van directe degradatie. Het moet dan alles winnen om 9 punten in te halen op nummer 11 Achilles’12 dat dan alles moet verliezen en dan beslist nog het doelsaldo dat nu ver in het voordeel is van Achilles’12.

 

Quick’20 heeft dus niet bij voorbaat een “makkie” aan tegenstander V.V. Heerenveen dat zich een reuzendoder toonde met liefst tweemaal winst tegen SVZW, waarvoor dank, en eenmaal tegen WHC. Van de 20 punten dus 9 tegen de 4 koplopers. Heerenveen heeft een ploeg met jeugdige spelers met een gemiddelde leeftijd van 19-21 jaar. Ze worden door alle clubs geroemd om hun aanvallende voetbal.

Uit won Quick’20 moeizaam met 1-2 door een goal van Tim Zwienenberg in de 90e minuut. Quick’20 heeft toch wel patent  op scoren van belangrijke treffers in de laatste minuut, want dat gebeurde tweemaal tegen Hulzense Boys, bij asv Dronten en thuis tegen SVZW.

 

Quick’20 heeft de kansen op het kampioenschap thans geheel in eigen hand.

Het was de vorige maand stuivertje wisselen tussen SVZW en Quick’20 in de strijd om de bovenste plaats. SVZW was zelfs even koploper maar haalde in de laatste drie duels slechts één punt, tegen Quick’20 uit 2-2.
Drie duels voor het einde staat Quick’20 bovenaan met 48 punten, op vier gevolgd door SVZW en asv Dronten, WHC staat vierde met 43 punten.

 

Thuis is Quick’20 al 2 jaar ijzersterk en werd er dit jaar alleen ongelukkig verloren van WHC. Dat is een goed gegeven met 2 achtereenvolgende thuiswedstrijden tegen VV Heerenveen en Noordscheschut. Wedstrijden winnen en blijven uitstralen dat je de terechte kampioen wilt worden dan moet het lukken.

 

Wordt de titel en daarmee promotie naar de vierde divisie inderdaad bewerkstelligd dan is er op dezelfde zaterdag vanaf 17.30 uur een feestelijke instuif in het clubgebouw met live muziek. Voor iedereen toegankelijk die zich op de een of andere manier verbonden voelt met onze mooie club!

 

Eerst dus alle ballen op morgen thuis tegen VV Heerenveen om 15.00 uur. Komt allen om onze mannen naar de overwinning te schreeuwen!

 

Drie weken geleden waren er nog vijf finales, dat zijn er nu nog drie, met het prettige vooruitzicht dat daaruit met de huidige stand, doelsaldo en programma minimaal 5 punten nodig zijn voor het kampioenschap.

Succes Quick’20, vertrouwen in eigen kunnen zorgt voor de titel!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube