Nieuws

Quick’20 gaat goed om met druk koploper en wint met 0-6 bij SV Epe

zondag 30 april 2023 - 1e selectie


“De nummer laatst van de competitie tegen de koploper en hoogstwaarschijnlijk aanstaande kampioen van de 1e klasse  Zaterdag Oost was kansloos deze middag”. Dit staat te lezen in het mooie wedstrijdverslag op de site van SV Epe.

 

Dit is de waarheid van de wedstrijd van gisteren die eigenlijk geen wedstrijd was. Quick’20 was 90 minuten lang heer en meester met uitzondering van wat sporadische plaagstoten van Epe in de eerste helft en twee zelfs niet te missen kansen bij uitvallen voor Epe bij de stand 0-4.

 

De talrijke toeschouwers met voor zeker 50 procent supporters van Quick’20 zagen een sterk Quick’20 dat geen medelijden had met het door vele blessures geplaagde Epe. De enige overeenkomst tussen beide clubs was dat ook in Epe het scorebord dienst weigerde evenals een week eerder bij Quick’20 tegen SVZW.

 

Na een schot net naast het doel van Jip Kemna kwam Quick’20 na drie minuten op voorsprong. Via een prima uitgespeelde aanval en een assist van Lennart Jansink maakte Jesse Kip de 0-1. Vier minuten later maakte Jesse ook de 0-2. Een voorzet van de volgens velen buitenspel staande Frank Eulderink hoefde hij alleen maar binnen te tikken. Zo stond Quick’20 al na zeven minuten met 0-2 voor.

Een monsterscore leek binnen bereik, toch duurde het tot de 37e minuut dat de 0-3 werd gemaakt, wat ook de ruststand was. Lennart Jansink scoorde de derde goal na weer een prima aanval. Een assist van Cas Goorhuis Oude Sanderink pikte hij op en scoorde fraai uit de draai in de bovenhoek.

Een onbezonnen overtreding van een speler van Epe in de 40e minuut kostte hem de rode kaart en zo moest Epe met 10 man verder.

 

In de tweede helft was het weer een en al Quick’20 dat voetbalde op de paar genoemde uitvallen van Epe na. Naarmate de wedstrijd vorderde wilden ook steeds meer spelers van Quick’20 een doelpunt maken en werd er iets te lang gebreid. Meer goals konden zeker niet uitblijven en door een schot van Cas werd het 0-4 na een assist van weer Frank.

Die stand bleef lang intact tot de laatste vijf minuten toen Quick’20 nog tweemaal scoorde. Eerst in de 85e minuut door een prachtig ingeschoten vrije trap van invaller Willem Huitink 0-5 en in de 89e minuut via een striemend schot van Tim Zwienenberg die de bal ontving van invaller Yusuf Koroma.

 

Door de nederlagen van SVZW en WHC kwam Quick’20 steviger aan kop van de ranglijst in de 1e klasse E. SVZW verloor thuis met 1-3 van Heerenveen dat de volgende tegenstander is van Quick’20 op Vondersweijde op 13 mei. WHC verloor thuis met 0-2 van Dronten, dat daardoor steeg naar de met SVZW gedeelde tweede plaats.

Quick’20 staat nu 1e met 48 punten, op vier punten gevolgd door SVZW en Dronten en op vijf door WHC. Quick’20 deed dus gisteren prima zaken door het verlies van 2 concurrenten en de eigen overwinning. Aan een kampioenschap denken mag zeker, maar voor niets gaat de zon op.

Op 13 mei komt Heerenveen naar Oldenzaal en die ploeg heeft nog een zeer kleine kans directe degradatie te ontlopen, een week later komt Noorscheschut op bezoek en de laatste wedstrijd is uit bij DZOH. Die twee ploegen strijden nog voor directe handhaving zonder daarvoor te hoeven spelen via een nacompetitie als mogelijke nummers 10 en 11 en DZOH doet verder nog mee in de strijd om de 3e periodetitel.

 

Het aantal finales voor Quick’20 wordt er zo elke week eentje minder. Met blijvend geloof in eigen kunnen is het mogelijk de laatste 3 wedstrijden minimaal 6 punten te halen. Alle drie winnen is het beste.

 

Epe – Quick’20  0-6 (0-3).
3. Jesse Kip 0-1, 7. Jesse Kip 0-2, 37. Lennart Jansink 0-3, 67. Cas Goorhuis Oude Sanderink 0-4, 85. Willem Huitink 0-5, 89. Tim Zwienenberg 0-6.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube